Cea mai mare statuie din lume a papei Ioan Paul al II-lea

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 12:322994 citiri
Cea mai mare statuie din lume a papei Ioan Paul al II-lea
Foto: Daily Mail

O statuie colosala a papei Ioan Paul al II-lea, cea mai mare dintre cele existente, este ridicata in Polonia, tara natala a fostului lider al Bisericii Romano-Catolice.

Constructia inalta de 14 metri a inceput sa fie montata, duminica, in orasul Czestochowa, insa, in acest moment, inca se mai lucreaza la definitivarea monumentului, urmand ca pe 13 aprilie sa aiba loc inaugurarea oficiala.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost la carma Bisericii Romano-Catolice din 1978 pana la moartea sa din 2005, fiind propus pentru sanctificare, relateaza Daily Mail.

Fostul lider catolic este recunoscut pentru rolul pe care l-a jucat in caderea comunismului din Polonia si pentru vizitele sale in 129 de tari ale lumii. Statuia a fost ridicata la scurt timp dupa ce un alt monument care il infatisa pe Papa din Roma a trebuit sa fie regandit, pentru ca nu semana deloc cu fostul conducator suprem.

Cand a fost inaugurata in 2011, trecatorii spuneau ca le aminteste mai mult de dictatorul Mussolini decat de papa Ioan Paul al II-lea.