Ce spune seful FBI despre amenintarile directe ale Statului Islamic

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:36
3080 citiri
Ce spune seful FBI despre amenintarile directe ale Statului Islamic
Foto: Facebook/James B. Comey

Oficialii americani nu cunosc nicio amenintare credibila a unui atac in Statele Unite de tipul celor de la Paris comise saptamana trecuta, a declarat joi directorul FBI James Comey (foto), cerand de asemenea americanilor sa fie prudenti.

"Noi nu cunoastem nicio amenintare credibila a unui atac aici de tip Paris si nu am vazut nicio legatura intre atacatorii de la Paris si Statele Unite", a afirmat Comey, care a aparut in fata presei alaturi de procurorul general Loretta Lynch pentru a discuta eforturile SUA de combatere a terorismului dupa atacurile de la Paris, informeaza Reuters.

Anterior, principalul consilier al presedintelui Barack Obama pentru probleme legate de contraterorism a declarat ca oficialii americani sunt vigilenti fata de potentialele amenintari venite din partea militantilor Statului Islamic, dar a precizat ca nu exista "nicio amenintare credibila" impotriva Statelor Unite in acest moment.

"Nu avem nicio amenintare credibila raportata contra Washington D.C." sau altor parti ale Statelor Unite, a declarat Lisa Monaco, intr-un interviu, difuzat miercuri, la canalul prin cablu MSNBC.

Casa Alba nu se teme de Statul Islamic: Nu exista o amenintare credibila contra SUA

Monaco a adaugat ca Guvernul Statelor Unite efectueaza o examinare riguroasa a cererilor refugiatilor sirieni, notand ca din 20.000 de refugiati sirieni atribuiti de Natiunile Unite din anul fiscal 2011, Statele Unite au intervievat circa 7.000 si au acceptat mai mult de 2.000, noteaza Reuters.

Statul Islamic ameninta ca va arunca in aer Casa Alba (Video)

Gruparea terorista Statul Islamic a difuzat, joi seara, o inregistrare video in care ameninta ca urmatoarea tinta a sa va fi Casa Alba.

Inregistrarea incepe cu prezentarea unor imagini ale atacurilor teroriste de la Paris. Apoi, organizatia fundamentalista sunnita ii avertizeaza pe presedintii din SUA si Franta, Barack Obama si Francois Hollande, cu noi atentate de genul celor comise la Paris.

"La ce va puteti astepta din partea califatului islamic in afara de noi atacuri?! I-am adus lui Francois Hollande si acolitilor lui un val de atacuri, asa cum ii vom aduce si lui Barack Obama si anturajului sau. Ii vom parjoli cu centuri explozive si masini-capcana. Ii vom urmari oriunde vor merge, ii vom trata ca pe sclavi si caini", ameninta un terorist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#FBI amenintare Statul Islamic SUA , #FBI