Cazul uluitor al orfanei care a devenit miliardara

Sambata, 22 Februarie 2014, ora 22:21 6078 citiri
Foto: news.com.au

Margarita Louis-Dreyfus a ramas orfana de ambii parinti la doar sapte ani, insa ea este acum cea care conduce o companie a carei valoare e estimata la sase miliarde de dolari.

Femeia conduce marea companie Louis Dreyfus Holdings si detine un club de fotbal din Franta, scrie news.com.au. Parintii ei au murit intr-un accident de tren cand aceasta avea doar sapte ani.

Apoi, copilul a fost crescut de un bunic in URSS si a facut studii de Drept la Moscova. In 1998 l-a cunoscut intr-un avion pe marele om de afaceri Robert Louis-Dreyfus, cel care avea sa ii devina sot. Acesta a murit cu doi ani in urma de leucemie. Femeia a ramas singura cu trei copii si cu o avere impresionanta, ajungand sa detina si clubul de fotbal Olympique de Marseille.

Compania ei face comert cu 70 de milioane de tone de produse agricole anual, avand 30.000 de angajati. "In momentul in care am nascut gemenii am aflat ca Robert avea leucemie. Asa ca nimeni nu mai putea avea o viata normala. Speram insa ca el va mai trai multi ani", isi aminteste ea despre ultimii ani.

O copilarie sovietica frumoasa

Despre perioada sovietica din viata ei, Margarita Louis-Dreyfus isi aminteste ca nu a fost chiar atat de rea pe cat s-ar putea crede. "Uniunea Sovietica din anii '60 si '70 a fost in regula. Bineinteles ca nu am avut parte de luxul copiilor de azi, dar am avut libertate. Am avut timp sa citesc, ceea ce a fost foarte important in general pentru copiii rusi. Mi-a dat sentimentul lumii intregi si mi-a insuflat dorinta de a vedea lumea", spune femeia.

Ea este nevoita acum sa conduca afacerile lasate in urma de sotul ei, dar spune ca a invatat cum sa faca fata unor situatii dificile din perioada in care el era bolnav. Atunci era nevoita sa ii aduca laolalta pe cei mai buni doctori din lume pentru gasirea unui tratament eficient impotriva leucemiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News