Cat de dure trebuie sa fie masurile de securitate pe aeroport?

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 17:36
7235 citiri
Cat de dure trebuie sa fie masurile de securitate pe aeroport?
Foto: Hepta.ro

In urma atacurilor teroriste de saptamana trecuta de la Bruxelles, oficialii aeroporturilor din toata lumea si-au sporit securitatea, iar Europa, in mod firesc, a fost lider in aceasta privinta.

Franta a cerut inca 1.600 de politisti de frontiera pentru a spori securitatea la granite si in aeroporturi, iar masuri similare au fost luate si in alte parti ale lumii - in Nigeria se fac controale speciale cu ajutorul cainilor dresati, iar in Egipt inaltii oficiali conduc personal verificarile de securitate in interiorul si in jurul aeroporturilor, cu toate ca asta nu a impiedicat deturnarea unui avion ce a plecat din Alexandria si avea destinatia Cairo, scrie The Economist.

Avion deturnat in Egipt - Filmul unui atentat ciudat: Selfie cu teroristul, gafe si glume de la autoritati

Chiar si la aeroportul international din Jacksonville, statul american Florida, care cu greu poate fi o tinta terorista importanta, exista politisti bine inarmati.

Masurile de securitate din America au fost sporite tot mai mult dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, insa campul de lupta s-a schimbat cumva. Evenimentele groaznice de pe aeroportul din Bruxelles au avut loc nu in interiorul unui avion, ca in urma cu 15 ani, ci la terminalul Plecari, inainte de controalele de la filtrele de securitate.

Atentate la Bruxelles: Vom avea filtre de securitate si la intrarea in aeroporturi?

Spatiile publice accesibile din aeroporturi au devenit o tinta in ultimii ani - in 2007 o masina de teren plina cu explozibili a ajuns pana la intrarea principala a aeroportului din Glasgow, iar in 2011 un atentator sinucigas a omorat 37 de persoane la Sosiri, pe aeroportul Domodedovo din Moscova.

Dupa evenimentele de la Bruxelles, unii experti au cerut masuri sporite de securitate la intrarea in aeroporturi, iar un fost director al Administratiei Sigurantei Transporturilor din SUA a spus ca aeroporturile ar trebui sa faca mai multe pentru a verifica autovehiculele pe masura ce acestea sosesc, fiind sugerat ca model sistemul folosit in Israel. Acolo, exista cinci filtre de securitate, incepand cu politisti puternic inarmati care ii interogheaza pe cei care vin spre aeroport in timp ce acestia se afla in continuare in masini.

Atentate la Bruxelles: Politistii stiau riscurile de securitate, dar nu au fost luati in seama

Asta duce insa la alta problema: este doar impins cat mai in spate locul in care teroristii pot lovi. Inainte era mai usor pentru acestia sa urce la bordul avioanelor, iar acum ei pot ajunge cu usurinta in salile principale ale aeroporturilor. Daca acestea sunt in sigurana, iar in afara lor se formeaza cozi, teroristii ar putea ataca in schimb acolo, ceea ce expertii numesc "risc transferat, unde pur si simplu este mutat punctul vulnerabil, in loc sa fie eliminat".

In plus, ceea ce politicienii nu pot spune, insa expertii in securitate da, este faptul ca ar fi prohibitiv din punctul de vedere al costurilor sa existe puncte de control suplimentare la intrarile in terminalele aeroporturilor, care astfel ar depasi beneficiile.

Un alt expert sustine ca in Israel se petrece chiar si de 10 ori mai mult timp pentru fiecare pasager, la controlul de securitate, decat in America.

Statul Islamic ameninta, din nou, Portugalia - au fost intarite masurile de securitate

Exista insa o problema si mai importanta: in zilele noastre, orice loc in care se poate aduna o mare multime de oameni este o potentiala tinta terorista. Este normal sa se aduca un plus de securitate avioanelor, din moment ce acesta au fost folosite ca arme de distrugere in masa.

Insa masurile ce ar trebui luate in aeroporturi ar trebui apoi in mod logic mutate si in gari, in statii de autobuz, in sali de concerte, piete publice, biserici, scoli, iar lista ramane deschisa.

Guvernele au loc de imbunatariri in ceea ce poriveste coordonarea intre agentiile de securitate si cooperarea antitero intre tari, pentru a incerca sa impiedice astfel de atacuri in viitor. Insa in ce priveste potentialele tinte, exista multe lucruri care pot fi facute fara a se muta pur si simplu locul vulnerabilitatii sau fara a se sacrifica principiile vietii democratice pe care incercam sa le aparam.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#siguranta aeroporturi, #securitate aeroporturi, #atentate teroriste Bruxelles, #masuri siguranta aeroporturi , #explozii Bruxelles