Cat a platit FBI pentru a debloca telefonul teroristului din California (Video)

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 08:39
5606 citiri
Cat a platit FBI pentru a debloca telefonul teroristului din California (Video)
Foto: Ziare.com

Directorul FBI, James Comey, a confirmat joi ca institutia sa a platit mai mult de 1 milion de dolari pentru a debloca Iphone-ul teroristului de la San Bernardimo, dupa refuzul vehement al Apple de a colabora cu administratia SUA pentru a dezvolta un program de hacking, care ar fi afectat securitatea telefoanelo vandute de companie.

Comey a refuzat sa dea o cifra exacta, insa a mentionat ca FBI a platit mai mult pentru programul de hacking decat va castiga el ca director al institutiei pentru urmatorii sapte ani, transmite Wall Street Journal, potrivit News.ro.

FBI a colaborat cu hackerii pentru a debloca iPhone-ul unuia dintre atacatorii din California

Salariul directorului FBI se ridica la 180.000 de dolari anual, astfel americanii au platit mai mult de 1,26 milioane de dolari pe un singur program, dupa refuzul Apple de a acorda asistenta in mod gratuit.

"Am platit foarte mult. Insa a meritat", a precizat James Comey.

Batalia legala dintre FBI si gigantul tehnologic Apple privind deblocarea telefonului de munca al lui Syed Rizwan Farook, a atras atentia asupra unor probleme mai complexe legate de criptarea datelor, intimitate si securitate. Farook a ucis, impreuna cu sotia sa, 14 persoane si a ranit alte 22, dupa ce a deschis focul la o intalnire a functionarilor publici.

In aceeasi zi, cei do soti au fost ucisi intr-un schimb de focuri cu autoritatile, iar telefonul recuperat al lui Farook nu a putut fi deblocat din cauza securitatii implementate de Apple.

FBI spune ca nu are nevoie de Apple sa decripteze iPhone-ul teroristului din California

Departamentul de Justitie a incercat sa oblige Apple printr-un mandat judecatoresc sa dezvolte un software pentru deblocarea dispozitivului, insa compania a refuzat vehement, argumentand ca un astfel de program in mainile gresite ar compromite securitatea telefoanelor detinute de milioane de utilizatori.

Administratia a renuntat la cazul impotriva Apple, dupa ce FBI a anuntat ca a gasit o a treia parte interesata sa deblocheze dispozitivul.

Comey a criticat, de asemenea, si decizia WhatsApp de a oferi criptarea mesajelor pentru peste un miliard de utilizatori. Compania a argumentat ca dezvoltarea unor sisteme de comunicare invincibile va face lumea mai singura.

In schimb, directorul FBI a sustinut ca criptarea mesajelor va fi in beneficiul criminalilor si teroristilor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iphone FBI, #Iphone teroristi , #FBI