Casatoria intre homosexuali, legalizata in SUA: Celebritatile saluta decizia istorica

Sambata, 27 Iunie 2015, ora 09:363790 citiri
Casatoria intre homosexuali, legalizata in SUA: Celebritatile saluta decizia istorica
Foto: Facebook/Ricky Martin

Decizia Curtii Supreme a SUA privind legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex pe intregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii a fost imediat salutata, pe retelele sociale, de numeroase personalitati, cu diferite orientari sexuale, din domeniul cinematografiei, televiziunii si muzicii.

"Aceasta zi este pentru cei care voiau sa se tina de mana in public si nu puteau sa o faca, pentru toti cei care doreau sa fure un sarut intr-o zi insorita", a scris Michael Moore, care se prezinta pe contul sau de Twitter drept cineast (Fahrenheit 9/11), autor (Stupid White Men) si cetatean (United States of America).

Moment istoric in SUA: Casatoriile intre persoane de acelasi sex, legalizate in toate statele

"Niciodata nu vom mai vorbi despre 'casatorie gay', ci doar despre 'casatorie'", a comentat cel pe care revista Time l-a inclus in anul 2005 pe lista celor mai influente o suta de persoane din lume.

"Dragoste" si "viata, libertate, cautarea fericirii", a scris actrita americana Uzo Aduba, cunoscuta si premiata pentru rolurile interpretate in seriale de televiziune, precum Crazy Eyes.

Barack Obama aplauda legalizarea casatoriei intre homosexuali: Victorie pentru America!

Printre cei care au salutat decizia figureaza si scriitoarea britanica JK Rowling, autoarea seriei de imens succes editorial despre Harry Potter. "O zi istorica pentru egalitatea casatoriilor", a apreciat ea.

Unul dintre primii care si-au exprimat bucuria a fost cantaretul portorican Ricky Martin, care si-a declarat public homosexualitatea in anul 2010.

"Curtea Suprema a anuntat ca iubirea este pentru toti! Egalitate matrimoniala pentru toata natiunea si pentru toate teritoriile", a afirmat interpretul de 43 de ani, activ sustinator al drepturilor cuplurilor de acelasi sex.

Comentarii