Carlos ”Șacalul” ar putea fi condamnat pe viață din nou. De această dată pentru atentatul de la Drugstore din 1974

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 18:30
3581 citiri
Carlos ”Șacalul” ar putea fi condamnat pe viață din nou. De această dată pentru atentatul de la Drugstore din 1974
Carlos Șacalul FOTO Historia.ro

Acuzarea a cerut joi condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Ilici Ramirez Sanchez, zis Carlos ”Şacalul”, în vârstă de 71 de ani, rejudecat la Paris cu privire la atentatul sângeros de la Drugstore Publicis, în 1974, numai în vederea stabilirii duratei pedepsei, un verdict care ar putea fi pronunţat joi seara, relatează AFP.

Şacalul a fost condamnat în martie 2017 la închisoare pe viaţă în acest atac, soldat cu doi morţi şi 34 de răniţi, o pedeapsă confirmată în apel un an mai târziu.

Însă Curtea de Casaţie, care a menţinut verdictul vinei, a dispus în noiembrie 2019 ca Şacalul să fie judecat într-un nou proces în vederea stabilirii pedepsei.

După un rechiztoriu de patru minute, avocatul general Rémi Crosson du Cormier, care a reprezentat Ministerul Public în celalte două procese, a cerut curţii speciale cu juraţi să-l condamne, din nou, la ”sancţiunea supremă” pe Carlos.

Acest atac ”vechi” este ”totodată istoric”, întrucât el ”inaugurează o serie de atentate la Paris şi în Franţa denumite ”în orb”, a subliniat magistratul.

Atacul de la Drugstore a avut loc la 15 septembrie 1974, la Paris, către ora locală 17.10, când un bărbat a aruncat o grenadă dintr-un restaurant în mezaninul Drugstore, care a explodat în galeria comercială de jos, la colţ cu bulevardul Saint-Germain şi rue de Rennes.

În lipsa unor probe ADN şi mărturii, o curte cu juraţi a validat, în apel, în martie 2018, teza acuzării, potrivit căreia acest atentat viza să faciliteze eliberarea unui japonez arestat la Orly, un membru al Armatei Roşii Japoneze, din cadrul căreia un comando tocmai ceruse eliberarea, în cursul unei luări de ostatici la Ambasada Franţei la Haga.

Această mişcare era apropiată aripii Frontului Popular de Eliberarea Palestinei (FPLP), căreia Carlos i-a devenit un braţ armat în Europa.

Carlos a fost găsit vinovat pe baza unei serii de elemente ale acuzării, între care mărturia unui fost camarad de arme ispăşit, Hans Joachim Klein, dar şi legarea grenadei folosite la Drugstore de cele abandonate după luarea de ostatici la Haga.

Încarcerat în Franţa de la arestarea sa în 1994 în Sudan, Carlos a fost condamnat deja de două ori la pedeapsa maximă de către justiţia franceză, cu privire la o triplă crimă, în 1975, la Paris, şi cu privire la patru atentate cu bombă comise în Franţa în 1982 şi 1983, soldate cu 11 morţi şi 191 de răniţi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Zelenski, după atacul asupra Israelului: ”Noi cunoaştem foarte bine oroarea atacurilor similare ale Rusiei, cu aceleaşi drone Shahed”
Zelenski, după atacul asupra Israelului: ”Noi cunoaştem foarte bine oroarea atacurilor similare ale Rusiei, cu aceleaşi drone Shahed”
Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul Iranului asupra Israelului, arătând că ţara sa înţelege "oroarea" dronelor iraniene, folosite şi de Rusia în invazia din Ucraina....
#Carlos acalul, #condamnare, #atentatul de la Drugstore , #stiri internationale