Care armistitiu? Lupte grele la Donetk

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 15:45
4159 citiri
Care armistitiu? Lupte grele la Donetk

Luptele grele au continuat in estul Ucrainei si miercuri dupa-amiaza, chiar daca presedintele Petro Porosenko a anuntat un armistitiu de dimineata, dupa o discutie telefonica cu presedintele rus, Vladimir Putin.

Un reporter Reuters a relatat ca in suburbiile Donetkului se aud explozii puternice de artilerie.

Potrivit sursei citate, exploziile au zguduit nord-vestul orasului si un nor gros de fum se inalta din zona aeroportului.

Ucraina: Atacurile continua in ciuda armistitiului anuntat de Kiev

Nu este singurul raport de acest fel. Trupele ucrainene spun ca incidentele armate nu au incetat dupa anuntarea armistitiului.

"Din momentul in care jurnalistii m-au anuntat de armistitiu, am fost atacati de doua ori", a precizat Serghei Melniciuk, comandant al batalionului de voluntari Aidar din Donbas.

"Nu am primit inca ordine. Rusia trebuie mai intai sa-si retraga fortele de pe teritoriul nostru... Noi trebuie sa punem capat acestui macel, ne distrugem natia", a mai aratat luptatorul pro-Kiev.

Porosenko s-a inteles cu Putin: Armistitiu permanent in estul Ucrainei

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel ucrainean, Petro Porosenko, s-au inteles asupra necesitatii de a ajunge la pace in estul Ucrainei si miercuri dimineata in zona macinata de conflict a intrat in vigoare un armistitiu.

Detaliile armistitiului sunt neclare inca, insa se stie ca Porosenko a anuntat armistitiul dupa convorbirea telefonica matinala cu Putin.

Potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, cei doi lideri "impartasesc in mare aceleasi opinii" cu privire la solutia de iesire din criza.

Putin si Porosenko s-au intalnit saptamana trecuta pentru discutii pe marginea crizei, insa acestea s-au incheiat fara o solutie, subliniind inca o data diviziunea de opinii intre cei doi lideri.

Ucraina si Occidentul acuza Rusia ca trimite arme si oameni in estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatistii pro-rusi. Acestia se lupta cu trupele Kievului de la jumatatea lunii aprilie. Luptele au produs mii de morti.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Donetk lupte armistitiu, #Ucraina armistitiu separatisti , #Ucraina
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
De fapt chiar este armistitiu.