Canada si SUA prelungesc cu o luna restrictiile impuse la frontiere

Luni, 20 Aprilie 2020, ora 11:443050 citiri
Canada si SUA prelungesc cu o luna restrictiile impuse la frontiere
Foto: Facebook Justin Trudeau

Canada si Statele Unite au convenit sa-si prelungeasca - cu 30 de zile - restrictiile impuse la frontiere, in vederea unei limitari a raspandirii noului coronavirus, a anuntat in weekend premierul canadian Justin Trudeau, relateaza Reuters.

Aceste restrictii, implementate luna trecuta de cei doi vecini, urmau sa fie ridicate aceasta saptamana.

Conditiile acestei masuri, convenite in martie, raman neschimbate - o limitare drastica a tuturor deplasarilor neesentiale dintr-o tara in alta, dar o mentinere a schimburilor comerciale, a precizat sambata Justin Trudeau.

Canada a anuntat duminica o crestere cu 12% a deceselor cauzate de noul coronavirus in 24 de ore, la 1.506 morti, un bilant zilnic in crestere fata de cel de sambata.

Bilantul contaminarilor a crescut duminica cu 4,7% la 33.922 - o scadere a raspandirii covid-19 fata de cel inregistrat cu o zi inainte.

Statele Unite inregistreaza in schimb cel mai mare numar de morti si de cazuri din lume.

Astfel, numarul mortilor a ajuns, luni, la 40.661, potrivit unui bilant prezentat de Universitatea Johns Hopkins, relateaza AFP. In Statele Unite, numarul mortilor s-a dublat intr-o saptamana.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de Covid-19, transmise in format LIVE text.