Angajaţii federali din Canada care nu sunt vaccinaţi cu schema completă, trecuţi în concediu "administrativ" fără plată

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 22:55 3159 citiri
Foto: pixabay.com

Angajaţii federali din Canada care nu sunt vaccinaţi cu "schema completă" împotriva noului coronavirus şi nu sunt scutiţi medical de vaccinare vor fi trecuţi în concediu "administrativ" fără plată, au afirmat miercuri oficiali canadieni, informează Reuters.

Angajaţii federali vor fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării până pe 29 octombrie pe un portal online, iar lucrătorii şi pasagerii trenurilor, avioanelor şi navelor de croazieră de pe curse interne trebuie să facă acelaşi lucru până pe 30 octombrie.

Introducerea acestei obligativităţi a fost unul din angajamentele cheie asumate de premierul liberal Justin Trudeau în campania dinaintea alegerilor de luna trecută, în urma cărora liberalii au revenit la putere, dar fără a-şi asigura majoritatea.

Politica de vaccinare a Canadei va deveni astfel una din cele mai stricte din lume, notează Reuters.

În insulele Fiji, în august, funcţionarii publici au fost forţaţi să-şi ia liber dacă nu sunt vaccinaţi, urmând ca până în noiembrie să-şi piardă locul de muncă dacă tot nu se vaccinează. Şi în Italia dovada vaccinării, un test negativ sau dovada recuperării după infectare recentă vor deveni în scurt timp obligatorii pentru angajaţi.

Obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii federali din Canada, făgăduită iniţial pe 13 august, va fi reevaluată la şase luni şi menţinută până când nu va mai fi necesară, a menţionat un oficial.

Totodată, după 30 noiembrie a.c., călătorii nu vor mai fi primiţi doar cu test negativ de COVID-19 în loc de dovada vaccinării. Totuşi, copiii sub 12 ani, care încă nu sunt "eligibili" pentru vaccinare în Canada, vor face excepţie de la această obligativitate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News