Campania de vaccinare a inceput in Australia. Premierul Scott Morrison, printre primii australieni imunizati - VIDEO

 Duminica, 21 Februarie 2021, ora 11:21
Campania de vaccinare a inceput in Australia. Premierul Scott Morrison, printre primii australieni imunizati - VIDEOPremierul Australiei, Scott Morrison

Premierul australian Scott Morrison a fost vaccinat, duminica, la Sydney, impotriva coronavirusului, el facand parte din primul grup imunizat in Australia, relateaza The Guardian.

Morrison a fost a 12-a persoana careia i s-a administrat vaccinul Pfizer la un eveniment transmis in direct de televiziuni, descris ca o "deschidere de cortina" pentru campania de imunizare a populatiei.

Jane Malysiak, in varsta de 85 de ani, a fost prima persoana din Australia careia i s-a facut vaccinul. Malysiak, nascuta in Polonia, locuieste in Australia de la varsta de 13 ani.

Morrison, purtand drapelul Australiei pe masca, a stat alaturi de Malysyak cand aceasta a fost vaccinata. "Sunt fericita ca am fost vaccinata", a spus femeia, incurajata apoi de Morrison sa faca semnul "V" de la vaccin.

Dupa Malysiak, i s-a administrat vaccinul altei persoane in varsta, iar apoi catorva persoane din prima linie a luptei cu coronavirusul.

"Acesta este inceputul unui pas foarte important. De acum incolo, cu fiecare zi care trece lucrurile vor deveni din ce in ce mai normale", a declarat Scott Morrison.

Australia isi propune sa vaccineze aproximativ 4 milioane de oameni pana in prima parte a lunii martie.

Citeste si:

 Sursa: Ziare.com
 Autor: Teodor Serban

 Articol citit de 1378 ori

Citeste si: