Bursele asiatice au urcat la cel mai inalt nivel din ultima luna

Joi, 08 Octombrie 2020, ora 08:51
2162 citiri
Bursele asiatice au urcat la cel mai inalt nivel din ultima luna
FOTO: Pixabay.com

Bursele asiatice au urcat joi la cea mai mare valoare din ultima luna, pe fondul revenirii sperantelor pentru un nou pachet de sprijin pentru economia americana. Pietele mizeaza acum pe o victorie a democratilor la alegerile din noiembrie, relateaza Reuters.

Indicele MSCI Asia-Pacific a crescut cu 0,3% pentru a patra sesiune consecutiva de castiguri la un nivel care nu a mai fost atins de la inceputul lunii septembrie.

Indicele australian de referinta a crescut cu 1,1% pana la maximul ultimei luni, ajutat de un stimul fiscal mai mare decat era prevazut, anuntat marti seara in bugetul federal.

Actiunile din Noua Zeelanda au crescut pe fondul asteptarilor de relaxare a politicii monetare, dupa ce banca centrala a declarat ca ia in considerare rate negative ale dobanzilor si un program de finantare, scrie Digi24.

Toate privirile se vor indrepta acum asupra datelor privind ocuparea fortei de munca din SUA, care vor indica, probabil, ca redresarea celei mai mari economii a lumii pierde din forta. Economistii prezic o scadere a cererilor de somaj, dar se asteapta ca acestea sa ramana peste 10 milioane.

In ciuda previziunilor nu prea optimiste, Wall Street s-a a inchis pe plus, cu Dow Jones in crestere de 1,9%, S&P 500 cu 1,7% si Nasdaq cu 1,88%.

Dolarul si euro au avut evolutii nesemnificative, iar pretul spot al aurului a scazut foarte usor, la 1.886 dolari pe uncie.

Preturile petrolului au scazut din cauza stocurile in crestere. Petrolul Brent a scazut cu 2 centi la 41,97 dolari pe baril, in timp ce referinta americana WTI a scazut cu 2 centi, la 39,87 dolari pe baril.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, #bursa de valori, #burse asiatice, #America , #America