Bucurie mare in Cape Town: a plouat, in sfarsit, in orasul care ar putea ramane foarte curand fara apa (Foto)

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 10:40 5560 citiri
Foto: Twitter/@ConCaracal

Locuitorii orasului Cape Town, puternic afectat de seceta, au avut in sfarsit ocazia sa se racoreasca putin. A plouat vineri noaptea in localitatea sud-africana in care precipitatiile au fost rare in ultimii trei ani.

Oamenii s-au bucurat, i-au multumit divinitatii si au iesit afara pentru a simti apa pe piele, transmite BBC.

Cape Town se confrunta cu riscul de a ramane fara apa, iar autoritatile le-au cerut locuitorilor sa economiseasca la sange aceasta resursa. In ianuarie, ratia de apa a fost redusa la 50 de litri pe zi, cat sa faci un dus scurt si sa tragi o data apa la toaleta, daca sunt luate in calcul si alte necesitati, precum un ciclu de spalare cu masina pe saptamana.

Citeste mai mult:

Prin urmare, multi oameni au profitat de ploaia de vineri pentru a colecta apa pentru plante, pentru closet sau pentru curatenie.

Altii s-au bucurat pur si simplu de moment. "Ploaie in Cape Town. Voi fi intotdeauna constienta de valoarea ploii. Mirosul, sunetul si felul in care se simte... recunostinta plina de bucurie", scrie o ultilizatoare pe Twitter.

#rain ☔️ in #capetown 💦😊♥️#blessings 👍🏽 A post shared by Anwar (@zippy99za) on Feb 9, 2018 at 12:38pm PST

Toti clientii unui restaurant au iesit afara cand a inceput ploaia.

Atmosfera calma in urma ploii:

Din pacate, ploaia de vineri nu schimba perspectivele privind "ziua zero", momentul in care Cape Town va deveni primul mare oras al lumii care ramane fara apa, estimata pe 11 mai.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News