Breivik este exact ceea ce Norvegia merita, sustine un scriitor francez

 Joi, 30 August 2012, ora 15:52
Breivik este exact ceea ce Norvegia merita, sustine un scriitor francezFoto: Reuters

Scriitorul francez Richard Millet a afirmat, joi, ca teroristul Anders Breivik este exact ceea ce Norvegia merita, desi sustine ca nu este de acord cu atrocitatile comise de acesta.

Millet l-a apreciat pe Breivik pentru manifestul sau, in care condamna social-democratia, multiculturalismul si imigratia, arata The Telegraph.

"Breivik este pe atat copilul unei familii destramate pe cat este al fracturii ideologice cauzate de imigratia in Europa din ultimii 20 de ani", scrie francezul.

Parerea sa a starnit consternare in cercurile literale de la Paris.

Teroristul Breivik, condamnat la 21 de ani de inchisoare.

Teroristul Anders Behring Breivik a fost condamnat de justitia norvegiana la 21 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima prevazuta de legea din Norvegia, pentru uciderea a 77 de oameni si ranirea altor aproape 250, pe 22 iulie 2011.

Breivik a fost declarat sanatos din punct de vedere psihic, astfel ca va fi trimis la inchisoare si nu internat intr-o sectie de psihiatrie. El isi va ispasi pedeapsa in inchisoara Ila, din Oslo, unde se afla inca de la arestarea sa.

Dupa fiecare trei ani ai sentintei, tribunalul va decide daca teoristul este inca un pericol pentru societate, iar sentinta poate fi extinsa cu cate cinci ani de fiecare data, daca Breivik este declarat pericol pentru societate. Avocatii sai au declarat ca teroristul nu va face recurs. Completul de cinci judecatori a dat verdictul in unanimitate.

 Autor: Silviu Reut

 Articol citit de 5034 ori

Citeste si: