Birocratia din SUA impiedica victimele de la Ground Zero sa isi capete banii promisi

Luni, 02 August 2021, ora 11:501596 citiri
Birocratia din SUA impiedica victimele de la Ground Zero sa isi capete banii promisi

Muncitorii care s-au imbolnavit cand Ground Zero a fost curatat, dupa atacurile din septembrie 2001, din cauza substantelor cancerigene prezente - azbest, plumb, cadmium si altele - nu pot accesa fondurile care le sunt destinate deoarece se lovesc de birocratie.

Deocamada cei 4,3 miliarde de dolari raman neatinsi, pentru ca putini sunt cei care pot dovedi prezenta lor la Ground Zero in zilele si saptamanile ce au urmat atacurilor, relateaza FoxNews.

Foarte putini sunt cei care au reusit sa-si completeze pana acum dosarele, desi numarul celor care s-au ales cu boli grave - cum ar fi forme de cancer, infectii respiratorii sau ale plamanilor ori probleme severe de stomac - este mare.

Pana acum, 5.000 de persoane s-au aratat interesate de a beneficia de bani din acest fond, insa numai 400 si-au finalizat dosarele, ce urmeaza sa fie verificate. Mii de oameni s-au lasat batuti pe parcursul procesului, apeland la avocati care sa-i ajute.

Procesul este unul complex, insa necesar, pentru ca riscul de frauda este foarte mare, au recunoscut autoritatile.

In prezent se fac insa eforturi pentru eliminarea unor factori ce tin de birocratie.
Concret, cei care vor sa primeasca aceste compensatii au de urmat trei pasi: inregistrarea, sa demonstreze cu dovezi ca s-au aflat la Ground Zero dupa atacuri, curatand zona, si existenta diagnosticului, eventual si pierderile banesti suferite de pe urma bolii (pierderea locului de munca etc.).