Bilantul tragediei din Bangladesh a depasit 900 de morti

Joi, 09 Mai 2013, ora 09:54
2448 citiri
Bilantul tragediei din Bangladesh a depasit 900 de morti
Foto: CNN

Bilantul celui mai grav accident industrial din Bangladesh a depasit 900 de morti, a anuntat armata joi, dupa ce a descoperit din nou corpuri in ruinele unui imobil in care se aflau ateliere de confectii, ce s-a prabusit luna trecuta, langa Dhaka.

In urma acestei tragedii, Bangladesh a promis ca va implementa o serie de reforme de munca. Printre aceste masuri se numara recrutarea a 200 de inspectori in constructii, o analiza atenta a producatorilor de imbracaminte si promisiunea de a rezolva toate problemele fabricilor care ridica semne de intrebare.

In aprilie s-a decis inspectarea conditiilor de siguranta in toate fabricile de imbracaminte.

Dawn scrie ca din motive de securitate au fost inchise 18 fabrici.

"Saisprezece fabrici au fost inchise in Dhaka si doua in Chittagong", a anuntat ministrul Abdul Latif Siddique, precizand ca vor asigura standardele impuse de Organizatia Internationala a Muncii.

Cladire prabusita in Bangladesh: Managerii fabricii au fost arestati

Un nou incident

Cel putin sapte persoane au murit, miercuri seara, intr-un incendiu izbucnit la o fabrica de confectii din Bangladesh.

Printre victime se numara un ofiter de politie si proprietarul fabricii, care au ajuns la fata locului dupa izbucnirea incendiului, arata CNN.

Zabidur Rahman, directorul fabricii, a declarat ca incendiul a izbucnit la etajul al treilea si ca victimele au murit sufocate.

Cu toate acestea, Mohammad Mahbub, seful Serviciului de Pompieri, a sustinut ca fabrica era inchisa si ca nu existau muncitori in interior in momentul izbucnirii incendiului.

Tragedia aceasta are loc la cateva saptamani dupa prabusirea unei cladiri de opt etaje situata langa capitala Bangladeshului, Dhaka. Cladirea, care gazduia cinci fabrici de imbracaminte, s-a prabusit ingropand sute de oameni.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#incendiu fabrica haine Bangladesh, #incendiu fabrica Bangladesh, #incendiu cladire Bangladesh, #morti fabrica haine Bangladesh, #morti cladire Bangladesh , #stiri externe