Bilantul deceselor in urma cutremurului din Turcia a urcat la 51

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 11:53
3138 citiri
Bilantul deceselor in urma cutremurului din Turcia a urcat la 51
FOTO: Captura video

Bilantul deceselor in urma puternicului seism care a zguduit vineri orasul Izmir din vestul Turciei a urcat la 51, a precizat duminica vicepresedintele turc Fuat Oktay, potrivit DPA.

Alte doua persoane care si-au pierdut viata in urma cutremurului in insula greceasca Samos nu au fost incluse in statisticile turcesti.

Din totalul de 804 persoane ranite, circa 200 primeau inca ingrijiri medicale, potrivit agentiei nationale pentru situatii de urgenta (AFAD).

Se produc in continuare replici in urma seismului de vineri.

Multi dintre cei care au ramas fara locuinte in urma seismului au petrecut noaptea sub cerul liber. Autoritatea pentru situatii de urgenta a pus la dispozitia sinistratilor circa 1.800 de corturi.

Seismul s-a produs vineri la ora locala 3:01 PM (12:01 GMT) la o adancime de 16,5 kilometri, in largul coastei din dreptul cartierului Seferihisar din Izmir.

A fost resimtit si in insulele grecesti din Marea Egee, precum si in orasele turcesti din apropiere, inclusiv cea mai mare asezare din Turcia, Istanbul, aflat la circa 540 de kilometri inspre nord.

Eforturile salvatorilor continua si duminica, desi sperantele de a mai gasi supravietuitori s-au micsorat.

Cu o populatie de peste 4,3 milioane, Izmir este al treilea oras ca marime din Turcia, dupa Istanbul si Ankara.

Turcia este situata la intersectia mai multor falii geologice. Doua cutremure mortale produse in ianuarie in orasele estice Elazig si Malatya au dus la moartea a peste 40 de persoane.

Cutremur în România, dis-de-dimineață, în duminica Floriilor. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în România, dis-de-dimineață, în duminica Floriilor. Ce magnitudine a avut seismul
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs duminică dimineața, 28 aprilie, la ora 6:43, în zona...
Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul...
#cutremur Turcia, #cutremur Grecia, #cutremur 30 octombrie, #seism , #cutremur Turcia