Bilantul cutremurului urmat de tsunami din Indonezia a trecut de 1.900 de morti

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 09:15 2033 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cel putin 1.944 de persoane au decedat, 2.549 au fost spitalizate in urma ranilor suferite si se crede ca alte cateva sute de oameni sunt ingropati sub daramaturi, in urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat insula indoneziana Sulawesi.

Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al Agentiei indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor, a declarat ca pe 11 octombrie vor inceta operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori si a persoanelor decedate in urma cutremurului si tsunamiului, informeaza Xinhua.

Oficialul a mai spus ca exista temeri ca sute sau chiar mii de persoane au ramas ingropate sub daramaturi si pamant, mai ales, in zonele din orasul Palu unde s-au inregistrat cazuri in care solul si-a pierdut rigiditatea, capatand proprietati specifice lichidelor, si s-a transformat in noroi, proces cunoscut drept lichefierea solului.

Ehipele de salvare continua sa caute supravietuitori, insa sansele sunt tot mai mici de a mai gasi oameni in viata sub daramaturi la peste o saptamana dupa seismul si tsunamiul care au devastat insula Sulawesi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News