UPDATE Bilant tragic in urma unui atac cu arme de foc la Miami, in Statele Unite: doi morti si peste 20 de raniti

Duminica, 30 Mai 2021, ora 15:33
4421 citiri
UPDATE Bilant tragic in urma unui atac cu arme de foc la Miami, in Statele Unite: doi morti si peste 20 de raniti
Foto/ Twitter

Atacul armat in masa a avut loc intr-o zona comerciala, in apropiere de Miami Gardens, in nord-vestul acestui oras de coasta.

O sala de biliard "gazduia un eveniment programat, iar mai multi spectatori se aflau afara", a anuntat Politia din Miami-Dade intr-un comunicat.

Trei barbati au coborat dintr-un SUV Nissan Pathfinder "si au inceput sa traga la intamplare in multime".

Cei trei au urcat apoi in masina si au fugit, potrivit aceleiasi surse.

Politia a lansat un apel catre martori in vederea identificarii si localizarii autorilor atacului.

Politistii care au intervenit primii la fata locului au gasit doi morti.

Cel putin 20 de persoane au fost spitalizate, iar cel putin una se afla intr-o stare critica.

Directorul Politiei din Miami-Dade, Alfredo "Freddy" Ramirez III a condamnat, intr-un mesaj postat pe Twitter, "un act armat tintit si las".

"Sunt niste criminali cu sange rece care au tras fara discernamant in multime, iar noi vom cauta dreptate", a declarat el.

Statele Unite au o indelungata si dureroasa istorie a violentei armelor de foc.

Atacuri armate foarte mediatizate au vizat scoli, locuri de munca si centre comerciale.

Omuciderile au crescut in tara anul trecut.

Atacuri armate au avut loc in ultimele luni la un centru FedEx din Indianapolis, intr-un imobil de birouri din California, intr-un magazin din Colorado si in mai multe saloane de masaj la Atlanta.

Presedintele american Joe Biden cataloga luna trecuta violentele din Statele Unite drept o "epidemie" si o "rusine internationala".

Miercuri, un angajat al unei intreprinderi de transport public a ucis opt persoane in incinta companiei, la San Jose, in California, dupa care s-a sinucis.

Acest atac a relansat o dezbatere recurenta in Statele Unite pe tema proliferarii armelor de foc.

"Ajunge!", a denuntat miercuri Joe Biden, care a indemnat din nou "Congresul sa actioneze imediat si sa tina cont de vointa americanilor, care include o mare majoritate a detinatorilor de arme (de foc), de a pune capat acestei epidemii de violenta cu arme de foc in America".

Potrivit site-ului Gun Violence Archive, in 2020 peste 43.000 de oameni au fost ucisi in Statele Unite cu arme de foc, un bilant care include si sinuciderile.

Stirea initiala:

Doua persoane au fost ucise, iar alte 20 ranite duminica, 30 mai, dupa ce trei barbati au "tras in multime", in fata unei sali de concerte, la Miami, in Florida, anunta politia locala, relateaza AFP.

"Potrivit anchetatorilor, in local avea loc un eveniment, iar mai multi organizatori se aflau in fata salii", a anuntat intr-un comunicat politia.

"Un vehicul SUV cu suspecti s-a apropiat de partea din fata a localului, trei indivizi au iesit si au inceput sa traga la intamplare in multime", precizeaza politia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-a stabilit de unde provenea misteriosul obiect căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din Florida. NASA a pornit o anchetă
S-a stabilit de unde provenea misteriosul obiect căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din Florida. NASA a pornit o anchetă
Obiectul căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din statul american Florida a provenit într-adevăr de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a confirmat luni NASA,...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#atac armat SUA, #miami, #Florida , #Statele Unite