Biden: Refuzul lui Trump de a-i condamna pe adeptii suprematiei albilor este uluitor

Sambata, 17 Octombrie 2020, ora 08:37
5160 citiri
Biden: Refuzul lui Trump de a-i condamna pe adeptii suprematiei albilor este uluitor
Joe Biden, Donald Trump FOTO Twitter/CNN Politics

Candidatul democrat la Casa Alba Joe Biden a considerat vineri ''uluitor'' ''refuzul'' lui Donald Trump de a-i condamna pe adeptii suprematiei albilor, afirmatie facuta intr-un discurs rostit in statul-cheie Michigan, cu 18 zile inaintea alegerilor prezidentiale din SUA, relateaza AFP.

Fostul vicepresedinte american a facut aceste afirmatii alaturi de guvernatoarea de Michigan, Gretchen Whitmer, un adversar ferm al lui Donald Trump si care fost recent vizata de un complot al unor indivizi de extrema dreapta care intentionau sa o rapeasca si sa o ''judece'' pentru ''tradare''.

''Nu va inselati, sunt teroristi din interior'', a declarat Joe Biden, in varsta de 77 de ani, la Southfield, in fata a aproximativ 20 de invitati si jurnalisti.

"Acesta este genul de comportament la care ne putem astepta de la gruparea Stat Islamic", a adaugat el. ''Aceasta ar trebui sa socheze constiinta tuturor americanilor, iar refuzul de a-i condamna pe acesti tipi este uluitor'', a insistat el.

''Nu exista loc pentru ura in America'', a reafirmat Joe Biden, promitand inca o data ca ii va aduce pe americani impreuna daca va fi ales.

Pe Twitter, presedintele republican nu si-a exprimat nicio ingrijorare pentru Gretchen Whitmer in ziua anuntarii complotului, pe 8 octombrie.

''In loc sa-mi multumeasca'' pentru actiunea FBI, ''ea ma numeste adept al suprematiei albilor'', a scris el. ''Nu tolerez nicio violenta extrema'', a adaugat presedintele american pe reteaua de socializare.

Miliardarul republican fusese anterior criticat pentru ca a evitat sa-i condamne explicit pe adeptii suprematiei albilor in timpul primei dezbateri impotriva lui Joe Biden din 29 septembrie.

Treisprezece barbati, sapte dintre ei avand legaturi cu o grupare de extrema dreapta intitulata Wolverine Watchmen, au fost arestati in Statele Unite sub acuzatia ca au conspirat pentru rapirea guvernatoarei din Michigan, atacarea legislativului acestui stat si amenintarea fortelor de ordine, au anuntat procurorii, noteata Reuters si AFP.

Conform plangerii penale inaintate de procurorii statului Michigan si cei federali, suspectii au complotat sa o rapeasca pe guvernatoarea Gretchen Whitmer, o democrata care a intrat in conflict public cu presedintele republican Donald Trump in ce priveste restrictiile in criza epidemiei.

Pod prăbușit în SUA: Cum vor fi îndepărtate resturile podului și ce se va întâmpla cu nava „aproape la fel de lungă ca Turnul Eiffel” FOTO/VIDEO
Pod prăbușit în SUA: Cum vor fi îndepărtate resturile podului și ce se va întâmpla cu nava „aproape la fel de lungă ca Turnul Eiffel” FOTO/VIDEO
Wes Moore, guvernatorul din Maryland a oferit detalii privind planul său de a îndepărta resturile după ce o navă cargo a lovit un pod important din Baltimore, ducând la moartea a şase...
Obama și Clinton își unesc forțele ca să strângă 25 de milioane de dolari pentru campania lui Biden FOTO/VIDEO
Obama și Clinton își unesc forțele ca să strângă 25 de milioane de dolari pentru campania lui Biden FOTO/VIDEO
Joe Biden, preşedintele Americii, va primi un impuls de la predecesorii săi democraţi, Barack Obama şi Bill Clinton, joi, 28 martie, la o strângere de fonduri la New York, la care se...
#Trump, #Biden, #suprematia albilor , #stiri internationale