Belarusul a restrictionat accesarea site-urilor straine in scopuri de afaceri

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 07:38
1758 citiri
Belarusul a restrictionat accesarea site-urilor straine in scopuri de afaceri

Belarusul, fosta republica sovietica, a restrictionat accesarea site-urilor straine in scopuri de afaceri. Legea intra in vigoare la 6 ianuarie si restrictioneaza vizitarea sau utilizarea site-urilor straine; in caz contrar, se considera infractiune.

Mai mult, legea cere ca toate afacerile din Belarus sa isi faca tranzactiile folosind "servicii si vanzari online si mesaje e-mail" locale, scrie Forbes.

Observatorii cred ca aceste masuri vor face ca site-urile straine sa blocheze accesul dinspre Belarus, altfel riscand sa fie date in judecata de statul belarus pentru incalcarea legilor nationale.

Chiar si proprietarii unui calculator sunt considerati vinovati daca altcineva a accesat site-uri straine de pe acesta, la fel ca si proprietarii de Internet cafe-uri. Amenzile usturatoare impuse de guvern vor face, cel mai probabil, ca aceasta lege sa fie in general respectata.

Lista cu site-urile straine interzise contine ceva mai putin de 100 de pagini.

Potrivit unei precizari a ambasadei Belarusului in Romania, remisa redactiei Ziare.com, legislatia nu impiedica activitatea agentilor economici din Belarus in vanzarea de bunuri, lucrari si servicii in afara Republicii Belarus cu utilizarea resurselor de Internet straine.

Potrivit documentului, "introducerea la 06 ianuarie 2012 a responsabilitatii administrative pentru incalcarea cerintelor de utilizare a segmentului national al retelei de Internet este menita sa creeze conditii favorabile entitatilor economice belaruse, pentru a asigura transparenta e-commerce, pentru a proteja interesele utilizatorilor de internet din Belarus fata de informatiile interzise spre a fi difuzate, conform legii (trafic de persoane, materiale pornografie, incitarea la violenta, cruzime etc.), pentru a crea conditiile protejarii onoarei si demnitatii".

Documentul mai precizeaza ca "raspunderea administrativa poate fi detinuta numai de persoane juridice si de intreprinzatori individuali din Republica Belarus pentru desfasurarea activitatilor pe teritoriul acesteia privind vanzarea de bunuri, lucrari si servicii prin utilizarea resurselor Internet in afara segmentului retelei de internet la nivel

national".

Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Serviciile secrete belaruse au dejucat un presupus atac asupra capitalei Minsk cu drone care ar fi fost lansate din Lituania, a declarat joi, 25 aprilie, Ivan Tertel, șeful Comitetului pentru...
Lukașenko se teme de o lovitură de stat în Belarus. Cele trei scenarii descrise de dictatorul de la Minsk
Lukașenko se teme de o lovitură de stat în Belarus. Cele trei scenarii descrise de dictatorul de la Minsk
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko, a spus că opoziția din țară pregătește o lovitură de stat, plănuind să pună mâna pe districtul Kobryn, să anunțe un nou guvern și să...
#Belarus, #Belarus interzis Internet, #Belarus interzis siteuri straine , #stiri internationale
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Legea poate fi un model si pentru Lukasenko al Romaniei!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Fiind i.dioti si simtindu-se cu musca pe caciula