Ce se stie pana acum despre atentatul de la Londra (Video)

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 15:33
14789 citiri
Ce se stie pana acum despre atentatul de la Londra (Video)
Foto: Captura TV

Poltia britanica a primit sambata, la ora locala 22:08, apelul care anunta ca un vehicul a lovit pietonii la London Bridge.

Vehiculul, un microbuz alb, a continuat sa mearga catre Borough Market, iar din masina au coborat barbati care au injunghiat mai multe persoane, inclusiv un ofiter de politie, informeaza BBC, care face o cronologie a incidentelor care au avut loc sambata seara in Londra.

Atac terorist la Londra soldat cu 7 morti si zeci de raniti

Prezentam succesiunea evenimentelor:

- Politia metropolitana spune ca a inceput sa primeasca informatii ca un vehicul a lovit pietoni pe Podul Londrei la ora 22:08.

- Vehiculul, un microbuz alb, a continuat sa meraga de la London Bridge catre Borough Market.

- Suspectii au coborat din masina si mai multe persoane au fost injunghiate, inclusiv un ofiter de politie.

- Unul dintre teroristi a intrat intr-un bar si acolo a atacat cu cutitul oamenii care se inghesuiau sa scape pe usa din spate a localului.

- Cei trei barbati considerati suspecti au fost impuscati mortal la opt minute dupa primul apel care anunta incidentele.

- Suspectii purtau veste explozive false. Identitatea lor nu a fost anuntata.

- Serviciul de Ambulanta londonez a anuntat ca a transportat 48 de pacienti la 5 spitale. Alte persoane cu rani minore au fost tratate la fata locului.

- Daca bilantul initial indica 6 morti, el a crescut in jurul orei 10:00 (12:00, ora Romaniei), la 7 morti.

- Peste 80 de medici au fost trimisi la fata locului.

- Atacul nu a fost inca revendicat, insa sustinatorii Statului Islamic sarbatoresc pe retelele de socializare.

- Premierul britanic Theresa May a condus o reuniune a Comitetului de Urgenta Cobra. Dupa sedinta ea a condamnat dur atacurile, constatandu-se un ton mult mai dur fata de precedentele astfel de declaratii. May a spus ca lucrurile nu mai pot continua asa si ca vor fi luate masuri, Marea Britanie avand in ultimii ani o politica mult prea toleranta fata de extremism. May a cerut si cooperare mondiala pentru a reglementa Internetul, astfel incat teroristii sa nu mai aiba acea "zona sigura" pe care le-o "ofera acum companiile IT si de comunicatii".

- Desi britanicii au initiat o petitie online pentru amanarea alegerilor generale anticipate, acestea vor avea in continuare loc peste 4 zile, cum era stabilit, a anuntat May. Ea a spus ca teroristii nu vor impiedica desfasurarea acestui act democratic. In plus, este foarte complicat ca alegerile sa fie amanate, avand in vedere ca mai multi britanici au votat deja anticipat.

- Mai multe operatiuni ale politiei au avut loc in Londra si 12 persoane au fost arestate. Totodata, a avut loc si o explozie controlata in ceea ce se pare ca era apartamentul unuia dintre cei trei teroristi.

Intr-un material video de un minut jurnalistii de la BBC prezinta clipele de teroare de la Londra de sambata seara.

Atacul de sambata, de la Londra, are loc la aproape doua luni si jumatate de la cel din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu moartea a sase persoane, inclusiv a unei romance si cu ranirea altor 50 si la mai putin de doua saptamani de la atentatul de la Manchester Arena, cand 22 de persoane au fost ucise, iar alte 116 au fost ranite.

In 22 martie, atacatorul, Khalid Masood, a intrat cu masina in pietoni pe Podul Westminster. A intrat apoi cu vehiculul intr-un gard, a iesit din masina avand in mana un cutit si a fugit spre Parlament, fiind impuscat.

Atac la Londra: Bilantul tragediei creste la 5 morti si 40 de raniti. May condamna "atacul terorist bolnav si depravat"

In 22 mai, un barbat de 22 de ani, identificat ca Salman Abedi, a detonat o bomba artizanala in timp ce spectatorii paraseau Manchester Arena, unde avusese loc un concert al artistei Ariana Grande.

Atentat in Manchester: Bilantul ranitilor a ajuns la 116 persoane. 23 sunt in stare critica

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#atentat London Bridge, #atentat iunie Londra, #atentat terorist Londra , #atentat Marea Britanie