Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani

Sambata, 05 Iunie 2021, ora 02:14
203374 citiri
Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani
Barack Obama, fost presedinte al SUA FOTO; Facebook

Intr-un interviu acordat podcast-ului The Ezra Klein Show al publicatiei New York Times, fostul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a dat un avertisment dur umanitatii, spunand ca oamenii vor disparea intr-un secol, daca societatea nu va lua masuri de stopare a schimbarilor climatice.

Incalzirea globala reprezinta una dintre cele mai ingrijoratoare probleme cu care se confrunta omenirea. Acum, fostul lider de la Casa Alba spune ca trebuie sa luam masuri urgente, altfel va fi prea tarziu, potrivit Express.

Intrebat despre cum va judeca societatea omenirea, peste o suta de ani, Barack Obama a venit cu un raspuns surprinzator. "Ei bine, daca nu luam masuri impotriva schimbarilor climatice, atunci cineva care va fi prin preajma sa ne judece, ne va condamna destul de dur in aceasta privinta".

"Pentru ca datele sunt aici. Stim asta. Un lucru pe care eu cred ca l-a facut poate pandemia, este acela ca trebuie sa incepem sa gandim la scara globala. De fapt, putem spune o cifra in dolari, la cat ar fi necesar pentru a trece la o economie curata. Este vorba de trilioane de dolari pe an, la nivel mondial", a adaugat fostul presedinte al SUA.

Barack Obama a vorbit deschis despre existenta OZN-urilor: "Este adevarat, dar eu nu pot explica"

Parerea lui Barack Obama, despre necesitatea luarii de masuri care sa opreasca schimbarile climatice, a fost confirmata la inceputul acestui an, cand 17 oameni de stiinta din Statele Unite, Mexic si Australia au publicat o lucrare care afirma ca incalzirea globala va duce la migratii in masa din regiunile ecuatoriale, fie spre nord, fie spre sud.

Distrugerea padurilor tropicale, mai ales a celei Amazoniene, va creste rata de incalzire a planetei noastre. "Umanitatea va cauza o pierdere rapida a biodiversitatii si a abilitatii Pamantului de a suporta o viata complexa", se spune in lucrarea denumita "Bomba populatiei" publicata in Frontiers in Conservation Science, in ianuarie 2021, avand printre autori si pe profesorul Paul Ehrlich de la Universitatea Stanford, scrie The Guardian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
Parlamentul European a votat să deconecteze energetic continentul de la Rusia. Reforma include protecții pentru consumatori
Parlamentul European a votat să deconecteze energetic continentul de la Rusia. Reforma include protecții pentru consumatori
Eurodeputaţii au adoptat joi, 11 aprilie, planuri menite să faciliteze introducerea pe piaţă a gazelor din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Noua directivă va...
#Barack Obama, #Barack Obama presedinte SUA, #schimbari climatice, #avertisment incalzire globala , #Statele Unite