Avion de vânătoare chinez, prăbușit pe malul unui râu. Reacția zecilor de oameni, aflați la pescuit VIDEO

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 16:57
4996 citiri
Avion de vânătoare chinez, prăbușit pe malul unui râu. Reacția zecilor de oameni, aflați la pescuit VIDEO
Avion chinez J-10, prăbușit într-un râu. Sursă foto: Captură video via Defence Blog

Un eveniment rarisim a avut loc în China, unde un avion de vânătoare de tip J-10 s-a prăbușit într-un râu sub privirile mai multor pescari.

De la incident au fost surprinse mai multe imagini video de către amatori ce se aflau în zonă. Avionul care s-a prăbușit era un avion J-10 în versiunea J-10S a Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

Versiunea respectivă e una în dublă comandă.

Pe imaginile apărute pe rețelele de socializare, și devenite virale, se poate observa cum cei doi piloți, care s-au catapultat la timp, cad parașutați în râu. Potrivit celor de la Defence Blog, piloții chinezi au suferit răni minore și se află în afara oricărui pericol.

Incidentul ar fi avut loc pe data de 22 octombrie. Locația unde avionul s-a prăbușit ar fi la aproximativ 1.2 kilometri de pista aeroportului Zhengzhou Matougang din China.

J-10 este un avion chinez dezvoltat de Chengdu Aircraft Corporation (CAC), în mai multe versiuni, inclusiv pentru Marina Chinei. Avionul este un avion mutirol ușor, cu un singur motor, proiectat mai multe tipuri de misiuni. Varianta în comandă dublă este J-10S.

Zborul inaugural a avut loc în 1998, în timp ce în 2005 a intrat în serviciul Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului. Aeronava a fost dezvăluită presei internaționale în 2007 iar în varianta J-10B dispune de un radar AESA.

Până în prezent China nu a exportat aeronava, datele indicând însă că Pakistanul ar putea deveni primul client extern al J-10. Zvonuri au existat și cu privire la o posibilă achiziționare a acestor aeronave și de către Iran.

J-10 e considerat un avion de vânătoare de generația a IV-a.

Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Stația spațială chineză Tiangong a fost lovită de resturi spațiale în această iarnă și a rămas parțial fără energie. După aceea, China a decis să își intensifice eforturile de...
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Consilieri de securitate națională și înalți oficiali din întreaga lume se vor întâlni la Doha în acest weekend pentru a discuta planurile pentru un summit cu privire la condițiile...
#avion prabusit, #China, #pescari , #stiri internationale
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Sper ca pescarii au recuperat cizmele pilotilor :))))