Avertisment de calatorie in Croatia si Ungaria - vezi motivul

Sambata, 27 Decembrie 2014, ora 19:15
4612 citiri
Avertisment de calatorie in Croatia si Ungaria - vezi motivul
Foto: Pic Host

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care au de gand sa mearga in Croatia sa fie atenti la racirea brusca a temperaturii.

Avertismentul este valabil in perioada 28-31 decembrie, potrivit unui comunicat de presa remis, sambata, Ziare.com.

Autoritatile romane anunta ca "regiunea Zagreb precum si partea centrala a tarii se afla sub avertizare meteorologica cod portocaliu de ninsoare, asteptandu-se formarea unui strat de zapada de pana la 50 de cm. Pentru regiunea Split - Knin, pe coasta dalmata, s-a emis o atentionare cod rosu de ninsoare abundenta si cod portocaliu de vant puternic.

Sub avertizare meteorologica cod galben de ninsori si vant se afla regiunea Istria (nord-vest) si Slavonia (nord-est). Totodata, pentru zona de sud a Dalmatiei - Regiunea Dubrovnik s-a emis cod portocaliu de vant. Se asteapta ca pe timpul noptii sa se inregistreze temperaturi de pana la -20 de grade Celsius".

Transporturi perturbate de ninsori in Marea Britanie, inclusiv un zbor de la Bucuresti

Astfel, reprezentantii ministerului sfatuiesc romanii care trebuie sa ajunga sau sa treaca prin Croatia sa se intereseze de starea drumurilor si a vremii inainte de a pleca la drum. Acestia se pot informa de pe paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe - http://www.mae.ro, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en, Companiei Nationale

Croate de Cai Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agentiei Croate de Aviatie Civila http://www.ccaa.hr.

"Pentru evitarea eventualelor probleme se recomanda ca autovehiculele sa fie dotate corespunzator pentru trafic pe timp de iarna si, cu precadere in cursul noptii, sa existe provizii suficiente de combustibil si alimente", se mai arata in documentul citat.

De asemenea, tot sambata, MAE a emis o atentionare de calatorie valabila pentru Ungaria, in urma unui avertisment transmis de Inspectoratul ungar de meteorologie si care este in vigoare pana la data de 28 decembrie 2014, ora 00.00.

"Incepand cu seara zilei de 27 decembrie 2014, se vor inregistra ninsori si viscol in zonele situate la vest de Dunare, unde stratul de zapada poate depasi 15 cm, precum si in Campia de Sud. La Budapesta si in judetele situate in nordul capitalei, ninsorile vor fi usoare si temporare si vor inceta in cursul zilei de duminica, 28 decembrie 2014. Vantul se va accentua in dimineata zilei de duminica, 28 decembrie 2014, atingand si cote de pana la 70km/h", se arata in comunicatul remis de MAE.

Astfel, autoritatile anunta ca in Vas, Zala, Hajdu-Bihar si Szabolcs-Szatmar-Bereg ninsorile au format deja un strat de cativa centimetri de zapada, iar in Kormend, Zalaegerszeg, Keszthely si Nyirbator drumurile sunt alunecoase.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#avetizare calatorie Croatia, #cod portocaliu ninsori Croatia, #cod portocaliu ninsori , #Croatia