Autorul atacului armat la saloane asiatice de masaj din Atlanta, Robert Aaron Long, inculpat de terorism intern. "Si-a "selectat" victimele"

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 12:112747 citiri
Autorul atacului armat la saloane asiatice de masaj din Atlanta, Robert Aaron Long, inculpat de terorism intern. "Si-a "selectat" victimele"
Robert Aaron Long si-a "selectat" victimele FOTO CNN

Autorul atacului armat la saloane asiatice de masaj din Atlanta, Robert Aaron Long, un alb in varsta de 22 de ani, inculpat de un mare juriu de crime si "terorism intern", si-a ales victimele in functie de originea etnica, acuza un procuror american, care vrea sa ceara pedeapsa cu moartea, relateaza AFP.

Procurorul comitatului Fulton, Fani Willis a anuntat tribunalul ca "intentia statului" Georgia este sa ceara pedeapsa cu moartea impotriva acuzatului, din cauza caracterului "oribil si inuman" al crimelor.

Robert Aaron Long si-a "selectat" victimele in functie de "rasa, originea, sexul si genul real sau perceput", acuza Fani Willis.

La 17 martie, tanarul, un crestin fervent si un adept al armelor de foc, a deschis focul intr-un salon de masaj la Acworth, la aproximativ 50 de kilometri de Atlanta, a ucis patru persoane sia ranit alte doua.

Mai tarziu el a atacat alte doua saloane, situate in acest mare oras din Sud, si a ucis alte patru persoane.

Drama a provocat o emotie puternica in Statele Unite, mai ales in comunitatea de origine asiatica.

Sase dintre victimele lui Robert Aaron Long faceau parte din minoritatea asiatica.

Robert Aaron Long, care isi recunoaste faptele, le-a spsus insa anchetatorilor ca nu avea un mobil rasist si s-a prezentat drept un "obsedat sexual" care voia sa suprime "o tentatie".

Presedintele american Joe Biden a catalogat drept "foarte ingrijoratoare" intensificarea violentelor vizand americani de origine asiatica de la inceputul pandemiei.