Autoritatile din Franta au depistat un prim caz de contaminare cu noua varianta sud-africana a virusului SARS-CoV-2

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 20:32 2180 citiri
Foto Hepta

Ministerul Sanatatii din Franta a anuntat joi ca a fost detectat un prim caz de contaminare cu varianta virusului SARS-CoV-2 identificata in Africa de Sud, relateaza AFP.

Cazul a fost confirmat miercuri la un barbat care s-a intors dintr-un sejur in Africa de Sud si care locuieste in regiunea estica Haut-Rhin, aproape de granita cu Elvetia.

Acesta ar fi dezvoltat simptome de COVID-19 la revenirea din Africa de Sud si s-a testat in Elvetia, testul relevand prezenta variantei denumite "501.V2", identificata in tara africana in octombrie si care este responsabila de o mare majoritate a noilor cazuri de acolo.

Barbatul respectiv, care este vindecat in prezent, s-a izolat la domiciliu imediat dupa aparitia simptomelor si nu a fost identificat niciun alt contact cu risc, a asigurat ministerul francez.

La 25 decembrie, autoritatile franceze au identificat un prim caz de contaminare cu varianta nou identificata in Marea Britanie, aminteste AFP.

Amandoua aceste noi variante ale noului coronavirus ar putea fi mai contagioase, dar nu mai periculoase in sine, mentioneaza France Presse.

Franta a efectuat peste trei milioane de teste pentru COVID-19 in saptamana Craciunului

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com