Australia: Furtuni de praf si grindina mare cat mingile de golf (Foto&Video)

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 10:38
4947 citiri
Australia: Furtuni de praf si grindina mare cat mingile de golf (Foto&Video)
Foto: captura video AAP

Furtuni de praf si averse cu grindina s-au abatut, duminica seara si luni, asupra mai multor regiuni din estul Australiei, reprezentand noi provocari pentru zonele deja afectate de criza incendiilor forestiere care inca nu s-a incheiat.

In orasul Melbourne, capitala statului Victoria, au fost semnalate caderi importante de grindina duminica seara, in timp ce in unele zone ale acestui stat au cazut ploi torentiale, perturband derularea turneului de tenis Australian Open, relateaza AFP.

Incendii de vegetatie au loc in fiecare an in Australia, insa sezonul incendiilor a inceput foarte devreme in acest an si a fost extrem de intens din cauza secetei prelungite de pe vasta insula-continent. Suprafata terenurilor distruse de flacari incepand din septembrie este mai mare decat Portugalia.

In plus, fata de distrugerea a peste 2.000 de locuinte, incendiile au provocat moartea a cel putin 29 de persoane.

Imagini spectaculoase filmate in weekend in statul New South Wales au aratat deplasarea unui zid gigantic de praf peste localitati din interiorul tarii (Outback). Furtunile de praf au transformat ziua in noapte in mai multe orase din regiune.

Canberra a fost, de asemenea, afectata de furtuni cu grindina care au smuls copaci din radacini.

Serviciile de urgenta au cerut oamenilor sa-si duca masinile la adapost si sa nu le lase sub copaci sau liniile de inalta tensiune.

Biroul de Meteorologie le-a cerut locuitorilor din sud-estul statului New South Wales sa se pregateasca pentru sosirea furtunii. "Furtuni violente risca sa provoace pagube, vanturi puternice si uneori caderi importante de grindina si ploi abundente ar putea provoca inundatii fulgeratoare in urmatoarele ore", a transmis institutia.

In statul Victoria, unde incendiile de vegetatie sunt inca active, precipitatiile din cursul noptii au fost intampinate cu bucurie, insa autoritatile au avertizat si in legatura cu riscurile asociate ploilor abundente, in special cu posibilitatea producerii alunecarilor de teren. Ele au afirmat, de asemenea, ca in pofida acestor precipitatii, sezonul incendiilor de vegetatie este departe de a se incheia.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#furtuna praf grindina Australia , #Australia
Comentarii
Poza coltuc
coltuc
rank 1
Numai fenomene extreme - coltucsiasociatii.ro Recomand