Atentat terorist in Tunisia: 17 turisti au fost ucisi. Ambasadorul roman se afla in cladirea luata cu asalt

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 17:45
11516 citiri
Atentat terorist in Tunisia: 17 turisti au fost ucisi. Ambasadorul roman se afla in cladirea luata cu asalt
Foto: The Mirror/Twitter/Borzou Daragahi

Atentatul terorist care a avut loc, miercuri, la Muzeul National Bardo din Tunisia, aflat intr-o aripa a cladirii Parlamentului, s-a soldat cu 19 morti.

Premierul tunisian Habib Essid a informat ca 19 persoane au fost ucise, printre care 17 turisti din Italia, Germania si Spania si doi teroristi ce s-au aflat in spatele atentatului, relateaza The Guardian.

Prim-ministrul din Tunisia a spus ca, desi doi atacatori au fost omorati de fortele de ordine, se pare ca acestia ar fi fost ajutati de alti doi sau trei teroristi, iar o operatiune a autoritatilor tunisiene este in desfasurarea in momentul de fata, pentru identificarea complicilor.

Habib Essid a mentionat ca 24 de persoane au fost ranite in urma atentatului, printre care 22 de turisti si doi tunisieni. Printre raniti s-ar afla si trei cetateni polonezi, a anuntat ministerul polonez de Externe.

Presa locala a anuntat initial ca si un politist ar fi fost ucis, insa informatia nu a fost confirmata de premier.

Un angajat al muzeului a declarat ca atacatorii au inceput sa traga in turisti in momentul in care acestia din urma s-au dat jos dintr-un autobuz, in fata cladirii. Turistii s-ar fi refugiat in muzeu, unde au fost luati ostatici.

Atac terorist si luare de ostatici in cladirea Parlamentului tunisian: Zece oameni ucisi UPDATE

Se crede ca teroristii au intrat mai intai in cladirea Parlamentului tunisian, apoi s-au indreptat catre Muzeul National, care se afla intr-o aripa a edificiului.

Parlamentarii au anuntat initial ca se aud focuri de arma, insa nu se stia sigur daca in corpul in care se afla ei sau intr-o alta aripa a cladirii, adica in Muzeul National Bardo.

Atentatul a avut loc in timp ce in Parlament se dezbatea o lege antiterorism. Televiziunile de stiri de la noi transmit ca ambasadorul roman in Tunisia se afla in Parlament in momentul atacului si participa la discutiile pe legile antiterorism.

"Un atac terorist are loc la muzeul Bardo", declara purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne din Tunisia, Mohamed Ali Aroui, in timpul luarii de ostatici de la muzeu, adaugand ca in atentat sunt implicati "doi sau mai multi teroristi inarmati cu mitraliere Kalasnikov".

Pe Twitter, relateaza presa occidentala, sustinatorii gruparii extremiste Statul Islamic ar saluta "raidul din Tunis". Nu se cunosc deocamdata motivatiile atacatorilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atentat terorist Tunisia, #atac terorist Tunisia, #atac Tunisia morti , #Tunisia