Cine este ucigașul cu arc din Norvegia. Bărbatul care a omorât cinci oameni folosind săgeți avea opinii radicale

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 14:47
5998 citiri
Cine este ucigașul cu arc din Norvegia. Bărbatul care a omorât cinci oameni folosind săgeți avea opinii radicale
Atacatorul de 37 de ani își amenințase cu moartea propriul tată FOTO Twitter/Amichai Stein

Atacatorul care a ucis cinci persoane în Norvegia, folosind un arc cu săgeți, s-a convertit la islam și era în atenția forțelor de ordine pentru viziuni radicale. Serviciile norvegiene de securitate au declarat, joi, 14 octombrie, că atacul "pare a fi un act de terorism".

Polițiștii au transmis că bărbatul de 37 de ani, cu cetățenie daneză, a inițiat atacul miercuri, 13 octombrie, într-un supermarket, la ora locală 18.12. Oamenii legii au ajuns la fața locului după 6 minute și au fost și ei luați la țintă de agresor, care a reușit să fugă.

Ulterior, acesta a ucis patru femei și un bărbat, înainte să fie prins de poliție, aproximativ jumătate de oră mai târziu.

Polițiștii nu au precizat cum și-au pierdut viața victimele, însă au confirmat că au fost folosite mai multe arme.

Alte două persoane, inclusiv un polițist care era în timpul liber, au fost rănite în atac.

Pe lângă radicalizare, bărbatul era cunoscut și pentru alte infracțiuni. Cel mai recent incident în care a fost implicat a avut loc în martie, când a mers înarmat cu un pistol cu aer comprimat la casa tatălui său și l-a amenințat că îl omoară. Ulterior a fugit de pe proprietate și a lăsat arma în urmă. Doi membri ai familiei au obținut ordine de protecție împotriva sa. În 2012, individul a fost condamnat pentru jaf cu circumstanțe agravante și deținere de canabis, iar documentele din instanță indicau că a avut condamnări similare și câțiva ani înainte.

După atacul de miercuri, comandantul Poliției norvegiene le-a ordonat ofițerilor să poarte arme de foc. În mod normal, polițiștii norvegieni sunt neînarmați, însă ofițerii au acces la pistoale și puști atunci când este nevoie.

Oficialii spun că acesta este cel mai grav atac din Norvegia din ultimul deceniu, de când extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane, în atacurile de pe 22 iulie, 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Norvegia, #atac Norvegia, #Anders Behring Breivik, #ucigasul cu arc , #atentat Norvegia