Asaltul asupra Capitoliului. Organizatorii au folosit telefoane cu cartele preplătite pentru a comunica cu Casa Albă și familia Trump

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 22:15
3097 citiri
Asaltul asupra Capitoliului. Organizatorii au folosit telefoane cu cartele preplătite pentru a comunica cu Casa Albă și familia Trump
Trump i-a îndemnat pe 6 ianuarie pe susținătorii săi să lupte din răsputeri și să își facă vocile auzite într-un mod pașnic și patriotic FOTO Pete Marovich/New York Times

Unii dintre organizatorii care au planificat mitingul care a avut loc în apropierea Casei Albe, pe 6 ianuarie, ar fi folosit telefoane anonime, greu de urmărit, pentru comunicarea la cel mai „înalt nivel” cu echipa fostului președinte Donald Trump.

Kylie Kremer, un oficial din grupul Marșul pentru Trump, care a ajutat la planificarea mitingului Ellipse, a cerut unui consilier să cumpere trei telefoane cu cartelă prepaid, cu câteva zile înainte de 6 ianuarie, susțin trei surse implicate în eveniment, potrivit revistei Rolling Stone. Una dintre aceste surse, membru al echipei Marșul pentru Trump, susține că Kremer a insistat ca telefoanele să fie cumpărate cu bani gheață și a descris acest lucru ca fiind "de maximă importanță”.

Cele trei surse spun că Kylie Kremer a luat unul dintre telefoane și l-a folosit pentru a comunica cu oficiali de campanie importanți de la Casa Albă, inclusiv cu Eric Trump, fiul fostului președinte american, care conduce afacerile imobiliare ale familiei, Lara Trump, soția lui Eric și fostă consilieră pentru campania lui Trump, Mark Meadows, fostul șef de cabinet al Casei Albe și Katrina Pierson, consultant de campanie.

Al doilea telefon i-a fost dat lui Amy Kremer, mama lui Kylie Kremer, un alt organizator-cheie al mitingului.

Potrivit celor trei surse, unele dintre cele mai importante conversații între organizatorii manifestației și apropiații lui Trump, legate de planificarea mitingului, au fost purtate la aceste telefoane.

Telefoanele cu cartele preplătite, ieftine și menite pentru utilizare temporară sunt greu de urmărit și ideale pentru cineva care vrea să-și păstreze anonimatul. Folosirea acestui tip de telefoane ar putea face mai dificilă misiunea anchetatorilor de a găsi dovezi între echipa lui Trumo și organizatorii marșului.

Comisia Camerei Reprezentanilor care se ocupă de atacul din 6 ianuarie asupra clădirii Capitoliului analizează ce rol au avut Trump și aliații săi în ceea ce comisia a descris drept „eforturi de a submina statul de drept, a răsturna rezultatele alegerilor de pe 3 noiembrie 2020 sau de a preveni transferul pașnic de putere”. Ca parte a acestui efort, comisia a solicitat documente de la familia Kremer, de la organizatori ai marșului și consilieri de rang înalt ai președintelui Trump, inclusiv de la angajați ai Casei Albe și membri ai echipei sale de campanie. Comisia a primit mii de pagini de documente, inclusiv conversații text ale apropiaților lui Trump.

Trump a vorbit în cadrul marșului Ellipse, de pe 6 ianuarie, și a spus că participanții ar trebui „să meargă de-a lungul Bulevardului Pennsylvania” spre Capitoliu, care este situat la aproximativ 2,5 kilometri de parcul Ellipse, din apropierea Casei Albe. În remarcile sale, fostul președinte a spus mulțimii să „lupte din răsputeri” și să „își facă auzite vocile în mod pașnic și patriotic”. După ce discursul s-a încheiat, mulțimi de susținători ai lui Trump au spart baricadele complextului Capitoliului. Unii dintre ei au intrat cu forța în clădire și au petrecut ore întregi atacând poliția Capitoliului și amenințând congresmenii cu violența.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#capitoliu ocupat , #SUA