Atac armat la Ierusalim, in timpul vizitei lui Iohannis: Trei victime

Marti, 08 Martie 2016, ora 18:22
9585 citiri
Atac armat la Ierusalim, in timpul vizitei lui Iohannis: Trei victime
Foto: Hepta.ro

Doua atacuri au avut loc marti in Israel, tara in care se afla in vizita presedintele Klaus Iohannis si vicepresedintele american Joe Biden.

Un atacator a fost impuscat de fortele de ordine in Ierusalim, dupa ce acesta a deschis focul si a ranit doua persoane. Conform Haaretz, atacul a avut loc in apropiere de Centrul Vechi.

Unul dintre cei doi raniti este in stare foarte grava, potrivit echipelor medicale de urgenta.

Iohannis, "un adevarat prieten al Israelului", cere la Ierusalim pacea cu Palestina

Politia din Ierusalim a transmis ca atacatorul a deschis focul in directia politistilor, pe strada Salah e Din. Dupa ce un politist a fost ranit, agenti ai politiei de frontiera au plecat in urmarirea atacatorului, care a deschis din nou focul si a ranit un alt membru al fortelor de ordine.

Trupele israeliene au ripostat si au reusit sa-l doboare pe atacator. La scurt timp, acesta a murit in urma ranilor suferite.

Alte surse indica faptul ca incidentul a avut loc la Poarta Damascului, intrarea in Centrul Vechi din Ierusalim.

Cei doi raniti, un barbat de 49 de ani aflat in stare critica, si unul de 31 de ani, aflat in stare stabila, au fost transportati la spitalul Hadassah.

Delegatia oficiala care il insoteste pe presedintele Romaniei isi incheiase programul pentru ziua de marti. Delegatia de presa a fost informata sa nu paraseasca hotelul in care sunt cazati jurnalistii, transmite corespondentul Ziare.com.

Presedintele Iohannis si sotia sa au vizitat Biserica Sfantului Mormant

Pe de alta parte, un atacator inarmat cu un cutit a ranit 9 persoane si a ucis un barbat in zona aglomerata a portului Jaffa din Tel Aviv, destul de aproape de locul in care vicepresedintele american Joe Biden se intalnea cu fostul lider al Israelului Shimon Peres, transmite Reuters, citat de News.ro.

Cinci victime sunt in stare stabila, dar celelalte au rani destul de grave, in timp ce unul a decedat. Atacatorul a fost impuscat mortal de politisti, informeaza sursa citata.

Klaus Iohannis se afla in aceste zile intr-o vizita de stat in Israel. Miercuri, seful statului va merge la Zidul Plangerii, iar joi in Palestina, urmand a se intalni cu presedintele Mahmoud Abbas.

De asemenea, vicepresedintele american Joe Biden a ajuns marti in Israel pentru o vizita oficiala de doua zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#atac armat Ierusalim, #Klaus Iohannis atac Ierusalim, #atac armat Centrul Vechi Ierusalim , #Israel