Agentia Medicamentului din Marea Britanie recomanda ca persoanele de pana la 30 de ani sa nu fie vaccinate cu AstraZeneca

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 18:39
Autor: N.G.
Agentia Medicamentului din Marea Britanie recomanda ca persoanele de pana la 30 de ani sa nu fie vaccinate cu AstraZenecaFoto: pixabay.com

Agentia Medicamentului din Marea Britanie recomanda ca persoanele cu varste de pana la 30 de ani sa fie vaccinate impotriva Covid cu un alt ser decat cel al AstraZeneca.

In comunicat se arata ca ca 79 de persoane au suferit cheaguri de sange pana la finalul lunii martie, iar 19 dintre ele au murit.

Agentia britanica a Medicamentului (MHRA) a facut aceasta recomandare pe baza "dovezilor ca exista o legatura intre vaccinare si aparitia cheagurilor". De asemenea, persoanele care au primit prima doza de AstraZeneca si nu au suferit reactii adverse pot primi si a doua doza din acelasi ser.

In cazul celor care au primit o prima doza cu AstraZeneca si au suferit reactii adverse severe, agentia recomanda ca rapelul sa fie facut cu alt vaccin.

Anuntul a venit concomitent cu cel al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), care a stabilit ca exista legatura intre vaccinul AstraZeneca si "aparitia cheagurilor de sange la nivelul creierului, care trebuie incluse in prospectul vaccinului ca efecte adverse foarte rare".

Atat expertii britanici cat si EMA au mai precizat ca vaccinul are in continuare o eficienta dovedita si ca aceste reactii adverse sunt extrem de rare.

 Articol citit de 2756 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Cititor ziare com
  07.04.2021, 19:42
  Normal-ce sa bagi (anti ) gel in tine
  Astra zeneca care este injectat la temperaturi foarte scazute venind in contact cu temperatura corpului uman se transforma intr-un corp strain si devine un fel de gel.Este adevarat ca acesta este mai frecvent la persoanele sub 30 de ani unde metabolismul este mai intens insa in proportii diferite pot afecta si persoane peste 30 de ani.
  darnic00
  07.04.2021, 19:28
  Agentia Medicamentului din Marea Britanie
  spune ca nu se recomanda Vaccinul AstraZeneca celor sub 30 de ani, dar nu ne spune si ce mare smekerie se produce in organismul nostru la fix 30 de ani. Adica de ce nu e bun AstraZeneca pana la 30 de ani, si e bun dupa 30 de ani? Ca asa putem spune ca Pfizer de exemplu nu e bun pana la salariu. Dar daca avem bani in buzunar e bun si Pfizer. Sau Sputnik nu e bun... nu, asta e bun, ca la cei cu Sputnik se poate face autopsia direct cu Drujba.
  Nelamurit
  07.04.2021, 22:00
  Super
  Un comentariu inteligent ca si autorulq
  RexMundi
  07.04.2021, 20:33
  serios ?
  darnic00 ,bei ppostac platit la norma ! tu cand vorbesti de Agentia Medicamentului din Marea Britanie e ca si cand te adresezi lui Glie sau lui MOS KKza ? iti doresc sa ai parte tu si toata famila ta plus tovarasii tai postacii la juma de norma de "beneficile" AstraZeneca ! spor...
  Comentariu inadecvat
  Tot-la-vale
  07.04.2021, 19:01
  Decese extrem de rare
  Nu mai mult de 10 dintr-o mie. Nu contează, noi rapostăm in stil festivist
  Nelamurit
  07.04.2021, 18:43
  Nu se poate !
  agentul de vanzari cu epoleti ce zice ? asa ceva....