Asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh nu va opri programul nuclear, sustine seful agentiei nucleare iraniene

Sambata, 28 Noiembrie 2020, ora 11:07
2744 citiri
Asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh nu va opri programul nuclear, sustine seful agentiei nucleare iraniene

Seful agentiei nucleare iraniene, Ali-Akbar Salehi, s-a angajat sambata ca uciderea omului de stiinta din domeniul nuclear Mohsen Fakhrizadeh sa nu opreasca si sa nu diminueze progresul programului nuclear al tarii, relateaza dpa.

"Drumul lui Fakhrizadeh este continuat acum si mai intensiv", a spus Salehi sambata.

Ministrul comunicatiilor, Mohammad Javad Azari Jahromi, a facut o declaratie similara. "Mii vor creste in locul florii care a fost smulsa", a postat pe Twitter.

Fakhrizadeh a fost impuscat "de teroristi" in Ab-Sard, o suburbie din estul Teheranului. Autoritatile locale au confirmat moartea lui Fakhrizadeh, precum si faptul ca mai multi atacatori au fost ucisi.

Totusi, purtatorul de cuvant al Organizatiei iraniene pentru energie atomica (AEOI) Behrus Kamalwandi a negat initial informatiile vehiculate de presa, afirmand ca "toti oamenii nostri de stiinta din domeniul nuclear sunt bine", potrivit agentiei de stiri ISNA.

Mohsen Fakhrizade a fost membru al Gardienilor Revolutiei si un expert in productia de rachete. Agentia de stiri Fars sustine ca acesta este motivul pentru care serviciile secrete israeliene au vrut de multa vreme sa-l elimine.

Multi observatori sustin ca atacul a fost o tentativa a Israelului si a administratiei americane a lui Donald Trump de a torpila un nou inceput in relatiile dintre Teheran si Washington.

"Nu a fost doar un atac asupra profesorului, ci si asupra eforturilor diplomatice care ar fi urmat in ambele tari dupa ce Joe Biden isi incepe mandatul", a postat pe Twitter analistul politicul Mohsen Milani.

Proeminentul jurnalist iranian Sahra Asghari a avut o opinie similara. "Atacul a fost pretul pe care Iranul a trebuit sa-l plateasca pentru infrangerea in alegeri a lui Trump", a postat ea pe Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințare dură a Iranului la adresa instalațiilor nucleare israeliene. "Mâinile noastre sunt pe trăgaci"
Amenințare dură a Iranului la adresa instalațiilor nucleare israeliene. "Mâinile noastre sunt pe trăgaci"
Doctrina nucleară a Iranului ar putea fi revizuită, susține un comandant de rang înalt al Gărzilor Revoluționare Iraniene, potrivit agenției de media de stat Tasnim, citată de Sky News....
Amenințare pentru șefii sportului românesc: ”Cred că le va veni mintea la cap”
Amenințare pentru șefii sportului românesc: ”Cred că le va veni mintea la cap”
Preşedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că federaţia a câştigat un proces împotriva Agenţiei Naţionale pentru Sport, iar ANS trebuie să...
#Mohsen Fakhrizadeh, #asasinare Mohsen Fakhrizadeh, #program nuclear, #amenintare, #razbunare , #stiri externe