Armele nucleare s-au inmultit dramatic in pandemie: SUA, China si Rusia se lupta pentru intaietate

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 05:00
2633 citiri
Armele nucleare s-au inmultit dramatic in pandemie: SUA, China si Rusia se lupta pentru intaietate
Arme nucleare FOTO: Independent

Desi pandemia a lovit dramatic intreaga lume in 2020 si numarul mortilor a ajuns aproape de 1,8 milioane de persoane anul trecut, marile puteri ale globului au cheltuit sume astronomice pentru inarmari nucleare. Astfel, s-au alocat bugete exorbitante, iar pe primul loc a fost cel al Statelor Unite cu 37,4 miliarde de dolari.

Noua tari au cheltuit 72,6 miliarde de dolari in 2020 pentru arme nucleare, reprezentand o crestere cu 1,4 miliarde de dolari fata de anul precedent, insemnand 137.666 de dolari in fiecare minut, o cifra fabuloasa, potrivit ICANW.

Statele Unite au cheltuit de peste trei ori mai mult (37,4 miliarde de dolari) fata de China, care a ajuns la suma de 10,1 miliarde de dolari, devansand Rusia, cu 8 miliarde de dolari.

Pe locurile urmatoare, in topul tarilor, a fost Marea Britanie cu 6,2 miliarde de dolari, Franta - 5,7 miliarde de dolari. Au urmat India, Israel, Pakistan, cu peste 1 miliard de dolari si Coreea de Nord - 667 milioane de dolari.

SUA si NATO stopeaza visul lui Putin de a reface Uniunea Sovietica

De ce au cheltuit aceste state asemenea sume colosale, in mijlocul celei mai mari pandemii din ultimul secol? Raportul publicat de organizatia neguvernamentala ICANW (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) cu sediul la Geneva, Elvetia, arata ca nu interesele de securitate si nici competitia dintre marile puteri ale lumii nu au determinat cresterea cheltuielilor pentru inarmarea nucleara, ci doar sporirea afacerilor.

Pentru a va face o opinie despre aceasta, mentionam faptul ca s-au cheltuit nu mai putin de 117 milioane de dolari pentru a face lobby, astfel incat factorii de decizie sa hotarasca marirea sumelor alocate Apararii, in domeniul armelor nucleare.

Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#arme nucleare, #arme nucleare SUA, #cheltuieli militare, #cheltuieli militare SUA, #SUA Rusia, #China SUA , #Statele Unite
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Lupta pentru pace cere anumite sacrificii, inclusiv cele financiare.