Gest simbolic de sfidare: militarii Armatei Ucrainei au mărșăluit înjurându-l pe președintele rus Vladimir Putin VIDEO

Vineri, 20 August 2021, ora 20:4611588 citiri
Gest simbolic de sfidare: militarii Armatei Ucrainei au mărșăluit înjurându-l pe președintele rus Vladimir Putin VIDEO
Militari ai Ucrainei FOTO Hepta

Pe rețelele do socializare circulă numeroase înregistrări cu Armata Ucrainei care mărșăluiește în timp ce îl înjură pe președintele rus Vladimir Putin. Imaginile au fost filmate în timp exercițiilor la parada militară care va avea loc cu ocazia Zilei Independenței.

Imaginile au fost filmate pe bulevardul Khreshchatyk, cel mai cunoscut bulevar din Kiev, notează publicația DefenseRomânia.ro.

Ziua Independenței e sărbătorită în fiecare an de Ucraina pe data de 24 august. Atunci, în 1991, Ucraina și-a proclamat independența față de Uniunea Sovietică.

Pe imagini se poate observa și auzi clar cum militarii ucraineni cântă „Putin — hu**o!”. Cântecul e de fapt o scandare care asociază numele președintelui rus cu organul genital masculin.

Scandarea a devenit extrem de populară în Ucraina după 2014 - anexarea ilegală a Crimeei de către Federația Rusă. Inițial a luat naștere ca o scandare în rândul ultrasilor din Ucraina din galeriile de fotbal.

De-a lungul timpului mai mulți politicieni din Rada Ucrainei au interpretat versurile, stârnind reacția diplomatică a Federației Ruse.

Pe imaginile filmate de un trecător, se poate auzi și cum un civil salută militarii care îl înjură pe președintele rus Vladimir Putin cu „Slavă Ucrainei! Trăiască Belarusul”, salut folosit de ultranaționaliștii din Ucraina.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News