Armata siriana a inceput deja folosirea armelor trimise de Rusia - sursa militara

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 16:43
4714 citiri
Armata siriana a inceput deja folosirea armelor trimise de Rusia - sursa militara
Foto: Ziare.com

Armata siriana a inceput recent sa foloseasca noi tipuri de arme aeriene si terestre furnizate de Rusia in ultima perioada.

Informatia a fost transmisa, joi, de o sursa din armata siriana, pentru agentia Reuters, care a subliniat sustinerea tot mai mare a Moscovei pentru Damasc, care alarmeaza Statele Unite.

Putin, despre actiunile militare ale Rusiei in Siria: Fara noi, ar fi fost si mai multi refugiati

Armele au fost descrise ca fiind de o inalta precizie si eficienta, iar armata a inceput sa le foloseasca in ultimele saptamani, dupa ce militarii au fost instruiti in ce priveste folosirea acestora, in Siria, in ultimele luni, a mai transmis sursa citata.

"Noile arme sunt livrate - si sunt noi tipuri de arme. Armata siriana este instruita in folosirea acestor arme. De fapt, armata a inceput sa foloseasca unele din aceste tipuri (de arme) ", a subliniat sursa.

Rusia a trimis tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad - surse

Impreuna cu livrarile armatei Rusiei catre cea siriana, Moscova isi extinde propriile forte pe pamantul Siriei, unde au murit circa 250.000 de oameni in peste patru ani de razboi.

Marti, presedintele rus Vladimir Putin a aparat cu fermitate asistenta militara acordata de tara sa Siriei, subliniind ca, daca acest lucru nu s-ar intampla, numarul refugiatilor ar fi si mai mare. In plus, liderul de la Kremlin a descris actiunile Rusiei drept un ajutor pentru guvernul care lupta "cu agresiunea terorista".

Tensiunile dintre Rusia si SUA escaladeaza: Moscova continua actiunile din Orientul Mijlociu

Statele Unite si-au exprimat ingrijorarea cu privire la un transport aerian recent al Rusiei catre Siria, despre care se crede ca ar fi inclus echipament militar si soldati.

Oficialii Pentagonului sustin ca Rusia a trimis unele dintre cele mai moderne tancuri si alte echipamente catre un aerodrom din nord-vestul Siriei, de la malul Marii Mediterane, posibil pentru a asigura zona pentru atacuri aeriene pentru sustinerea guvernului.

Luni au aparut informatii potrivit carora Rusia foloseste un coridor aerian deasupra Iranului si Irakului, pentru a transporta echipament militar si trupe intr-un nou centru din Siria, sfidand astfel fatis eforturile americane de a bloca aceste livrari si sporind semnificativ tensiunile cu Washingtonul.

De asemenea, oficiali americani au declarat, tot luni, ca Rusia ar fi trimis si tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului lui Bashar al Assad.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Rusia arme Siria, #Siria arme Rusia, #Rusia livrare arme Siria , #Siria