Armata americana dezvaluie cum combate propaganda Statului Islamic pe Internet

Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 23:03
3548 citiri
Armata americana dezvaluie cum combate propaganda Statului Islamic pe Internet
Foto: captura video

Armata americana afirma ca a perturbat "cu succes" propaganda online a gruparii jihadiste Statul Islamic in cursul unei operatiuni de hacking desfasurate din 2016, potrivit documentelor comandamentului american pentru atac si aparare informatica (Cybercom), facute publice marti.

Aceste documente, clasificate pana acum drept secret de aparare, arata ca Cybercom "a combatut Statul Islamic cu succes in domeniul informatic" si a afectat capacitatile gruparii jihadiste de a radicaliza si recruta combatanti "impunandu-i costuri ridicate in timp si in resurse".

Publicate de Universitatea George Washington si obtinute in virtutea unei legi privind transparenta in administratie, documentele analizeaza conditiile in care s-a desfasurat operatiunea "Glowing Symphony", primul atac informatic recunoscut oficial de Pentagon.

Cybercom mentioneaza o "reducere semnificativa" a campaniei de recrutare a Statului Islamic, dar adauga ca eforturile sale au fost incetinite de proceduri administrative "indelungate si dificile" pentru a obtine aprobarea operatiunii.

Dat fiind ca Cybercom este destinat sa multiplice acest gen de atacuri informatice, ar trebui sa fie impuse proceduri mai bune pentru "accelerarea procesului", adauga comandamentul militar american in aceste documente.

SUA recunoscusera deja oficial ca au adaugat arma informatica la arsenalul lor, dar aceste noi documente sunt cele mai detaliate publicate vreodata despre opertiunea impotriva Statului Islamic, aprobata initial pentru 30 de zile la sfarsitul anului 2016 si prelungita apoi in iulie 2017, potrivit site-ului Universitatii George Washington.

Documentele nu indica daca operatiunea a fost intrerupta, dar "releva complexitatea fara precedent a acestei operatiuni, care a pus probleme in termeni de coordonare si evaluare".

SUA se ingrijoreaza sa constate ca grupari extremiste precum Statul Islamic utilizeaza retelele de socializare si Internetul pentru a-si difuza propaganda.

Potrivit Universitatii George Washington, aceste documente si declaratiile publice ale sefului Cybercom, generalul Paul Nakasone, ofera indicii asupra modului in care comandamentul opereaza si asupra a ceea ce ar putea face pentru a riposta atacurilor impotriva procesului electoral american.

Intr-un interviu acordat anul trecut, generalul Nakasone dezvaluise ca o echipa speciala fusese creata pentru a "riposta rapid unui atac" impotriva campaniei prezidentiale din 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stat Islamic propaganda Internet armata SUA , #Statul Islamic