Arma deloc secreta a republicanilor, pentru Florida

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 12:27
2843 citiri
Arma deloc secreta a republicanilor, pentru Florida
Foto: Day Life

Atunci cand vine vorba de castigarea voturilor in Florida, exista o metoda sigura pentru orice candidat. Exista o tactica veche de cand lumea, iar aspirantii la investitura republicana stiu asta.

Cu doua zile inaintea alegerilor primare cruciale din Florida, care ar putea decide cine-l va infrunta pe democratul Barack Obama, cei doi favoriti la investitura republicana, Mitt Romney si Newt Gingrich, au scos "la inaintare" sloganurile anti-Cuba. In plus, potrivit Monsters and Critics, ambii l-au atacat pe Obama, sustinand ca politica sa externa este prea permisiva cu regimul totalitar.

Locuitorii din Florida au fost intotdeauna impotriva cubanezilor si este o strategie buna de campanie electorala sa promiti ca vei ataca regimul cubanez condus de Raul Castro, fratele lui Fidel.

"Daca voi fi presedinte al Statelor Unite, voi folosi orice resurse, in afara unei invazii militare, pentru a ma asigura ca atunci cand familia lui Fidel Castro paraseste aceasta planeta vom putea sa ajutam poporul cubanez sa se bucure de libertate", a vociferat Mitt Romney, la sfarsitul saptamanii trecute.

La randul sau, Gingrich l-a atacat pe Obama, pe aceeasi tema: "Este surprinzator cum Barack Obama este ingrijorat de primavara araba dar nici macar nu-si imagineaza o primavara cubaneza".

Aceasta retorica de campanie nu este deloc o surpriza. Comunitatea latino din Florida numara 13,1 la suta din cei 11,2 milioane de locuitori cu drept de vot, iar 32 la suta din hispanicii din Florida provin din Cuba. Insa o mare parte din comunitatea cubaneza din Florida se considera "exilati anti-Castro".

Cu toate acestea, in ultimul timp, situatia votantilor din Florida s-a cam schimbat. Potrivit Centrului Hispanic Pew, procentajul populatiei latino inregistrate ca simpatizanti republicani a scazut, incepand cu 2006. La ora actuala, democratii conduc in preferintele hispanicilor din Florida.

Sondaj inaintea primarelor de marti

Intr-un sondaj realizat de NBC/Marist, publicat duminica, guvernatorul de Massachusetts, Mitt Romney, are 42% din intentiile de vot ale alegatorilor republicani din Florida, fata de 27% pentru fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich.

Ultimul a castigat lejer precedentele alegeri primare din Carolina de Sud, din 21 ianuarie. Ultraconservatorul Rick Santorum se afla pe pozitia a treia, cu 16% din intentiile de vot, urmat de izolationistul Ron Paul, cu 11%. Numai 4% din persoanele intervievate au spus ca nu s-au hotarat pe cine sa voteze marti.

Daca alegerile prezidentiale ar avea loc astazi, presedintele democrat Barack Obama l-ar invinge net pe Mitt Romney, cu 49% din intentiile de vot, fata de 41% atribuite republicanului, arata sondajul NBC.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#campanie republicani Florida, #republicani hispanici Florida , #America