Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Argentina si Mexic vor produce si distribui pentru tarile Americii Latine vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford

Joi, 13 August 2020, ora 13:37
2312 citiri
Argentina si Mexic vor produce si distribui pentru tarile Americii Latine vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford
Foto: Hepta.ro

Argentina si Mexic vor produce si distribui in tarile Americii Latine, cu exceptia Braziliei, viitorul vaccin impotriva COVID-19 dezvoltat in comun de laboratorul AstraZeneca si Universitatea Oxford, a anuntat presedintele argentinian Alberto Fernandez.

"Laboratorul AstraZeneca a semnat un acord cu Fundatia Slim pentru a produce intre 150 si 200 milioane de vaccinuri destinate intregii Americi Latine, cu exceptia Braziliei, ce vor fi disponibile pentru primul semestru din 2021 si vor fi repartizate in mod echitabil intre tari, la cererea guvernelor", a declarat Fernandez miercuri, intr-o conferinta de presa.

"Productia latino-americana va fi asigurata de Argentina si Mexic, iar acest lucru va permite un acces rapid si eficace pentru toate tarile din regiune', a afirmat el.

Anuntul a fost facut in urma unei intalniri intre presedintele Fernandez si reprezentantii la Buenos Aires ai AstraZeneca si ai societatii de biotehnologie mAbxience.

"In Argentina, AstraZeneca a ales laboratorul Masayans, care va produce reactivul vaccinului (...) Mexicul va fi responsabil cu ambalarea vaccinului si finalizarea procesului de productie", a explicat Fernandez.

Ideea este ca vaccinul sa fie furnizat Argentinei si altor tari latino-americane incepand din primul semestru al anului viitor, pe baza rezultatelor studiilor din faza a III-a si a aprobarilor reglementare, transmite AFP, citata de AGERPRES.

Potrivit lui Fernandez, acordul intervenit intre laboratorul anglo-suedez AstraZeneca si Fundatia Carlos Slim, care va finanta productia, "permite sa se ajunga la preturi mai rezonabile", intre 3 si 4 dolari doza.

Intr-un comunicat, biroul din Mexic al AstraZeneca a dat asigurari ca producerea vaccinului se va face "fara beneficiu economic" pentru companie.

Magnatul mexican al telecomunicatiilor Carlos Slim are afaceri in 17 tari din America Latina. Potrivit clasamentului Forbes pe anul 2020, Slim detine a 12-a avere din lume, estimata la 52,4 miliarde de dolari.

Mexicul se afla pe locul al treilea - dupa SUA si Brazilia - in ce priveste decesele provocate de noul coronavirus, 53.929, din 492.522 de cazuri de contaminare.

La randul sau, Argentina a raportat miercuri seara un bilant total de 268.561 cazuri de infectare, dintre care 5.213 de decese.

Regiunea Americii Latine si Caraibelor este cel mai afectata de pandemie, atat in ce priveste numarul infectarilor (5.720.309, miercuri, la 11.00 GMT, conform bilantului stabilit de AFP din surse oficiale), cat si cel al deceselor (225.596), cifre ce reflecta insa doar partial situatia reala, in conditiile unor capacitati limitate de depistare.

Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Guvernul argentinian a cerut marţi, 23 aprilie, Pakistanului şi Sri Lankăi să-l aresteze pe ministrul iranian de interne Ahmad Vahidi, căutat pentru un atentat împotriva firmei de asigurări...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#coronavirus, #pandemie, #vaccin, #America Latina, #Argentina, #Mexic, #Brazilia, #laborator, #infectari , #America