Aproape 20.000 de angajati din SUA ai Amazon au avut COVID-19

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 10:17
2228 citiri
Aproape 20.000 de angajati din SUA ai Amazon au avut COVID-19
Foto: Unsplash.com

Amazon, cea mai mare companie de comert online din lume, a anuntat joi ca 19.816 angajati au fost infectati cu coronavirus in Statele Unite, transmite AFP. Rata de contaminare este mai mica decat in randul intregii populatii, arata agentia.

Amazon a dezvoltat un sistem propriu de depistare a coronavirusului, efectueaza mii de teste pe zi si intentioneaza sa ajunga pana in noiembrie la 50.000 de teste zilnic in 650 de situri.

In total, grupul a facut in perioada 1 martie - 19 septembrie 1,37 milioane de angajari pentru activitatile online si pentru magazinele filialei Whole Foods. Rata de infectare la Amazon este deci de 1,44%, sub cea de 2,06% calculata de Universitatea Johns Hopkins pentru toti americanii. Bilantul nu se refera si la subantreprenorii Amazon.

La inceputul pandemiei, unii angajati au facut greva si au organizat manifestatii in fata depozitelor Amazon, cerand protectie mai buna impotriva virusului. Compania a fost criticata si pentru ca nu a comunicat pana acum numarul de cazuri in randul personalului.

"Acum stim de ce compania a refuzat: Amazon a permis propagarea COVID-19 ca o dara de pulbere in instalatii, periclitand sanatatea a zeci de mii de oameni care lucreaza la Amazon si a membrilor familiilor, vecinilor si prietenilor acestora. Amazon este fara indoiala o amenintare pentru sanatatea publica", a sustinut Dania Rajendra, directoarea grupului de organizatii anti-Amazon Athena. Ea a cerut intr-un comunicat si declansarea unei anchete publice.

Amazon a anuntat ca a distribuit 100 de milioane de masti si a implementat o serie de masuri de distantare sociala in depozite, controale ale temperaturii si proceduri de curatenie mai riguroasa.

Unele organizatii neguvernamentale acuza periodic Amazon ca nu acorda suficienta atentie sanatatii si sigurantei angajatilor, in ciuda mai multor investitii, in special in mecanizarea si automatizarea multor activitati din depozite. Asociatia Center for Investigative Reporting (centrul de anchete de presa) a publicat chiar marti un raport in care acuza compania ca a ascuns amploarea accidentelor de munca in depozitele din SUA. Amazon a respins insa metodele de calcul utilizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#amazon angajati, #amazon critica, #amazon covid, #amazon coronavirus , #America