Apple, înțelegere secretă de 275 de miliarde de dolari cu guvernul chinez

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 13:33
3554 citiri
Apple, înțelegere secretă de 275 de miliarde de dolari cu guvernul chinez
Apple s-a angajat să ajute economia chineză prin investiții majore FOTO Pixabay

Succesul Apple în China se datorează unei înțelegeri pe care compania a încheiat-o cu Guvernul de la Beijing, de a dezvolta economia țării. Există informații că CEO-ul Tim Cook a făcut personal lobby pentru a obține cel mai bun acord pentru compania sa.

Apple consideră China o piață majoră, iar producătorul iPhone face eforturi semnificative ca să avanseze în atragerea clienților și în extinderea operațiunilor de dezvoltarea a lanțului de aprovizionare. Succesul din China este un rezultat la care s-a lucrat ani de zile și se pare că o înțelegere secretă ar fi contribuit decisiv la acest lucru.

Tim Cook a vizitat China în 2016, când Apple se confrunta cu o multitudine de verificări în această țară, iar în timpul acestei vizite a semnat o înțelegere cu administrația de la Beijing, potrivit The Information.

Potrivit acestei înțelegeri, Apple va contrubui va dezvoltarea economiei și tehnologiei chineze prin investiții, pregătirea de personal și alte acorduri avantajoase de business. Potrivit sursei citate, valoarea totală a contractului de cinci ani era de 275 de miliarde de dolari.

La acea vreme, oficialii chinezi consideratu că Apple nu face destule pentru a ajuta economia locală, potrivit unor documente interne, susține sursa citată.

După mai multe vizite, Cook a făcut lobby puternic din partea Apple și a semnat un acord cu o agenție guvernamentală chineză. Se pare că acest lobby a avut succes.

Înțelegerea a fost păstrată secretă atât de companie, cât și de Guvernul chinez. Ca parte a acordului de 1.250 de cuvinte, Apple se angaja să lucreze cu producătorii chinezi pentru a crea "cele mai avansate tehnologii de producție" și pentru a "susține pregătirea talentelor chineze de înaltă calitate". Contractul a fost încheiat pe cinci ani, iar angajamentele Apple ar fi depășit 275 de miliarde de dolari în această perioadă. Însă acordul avea o clauză prin care se putea prelungi cu încă un an, până în 2022, dacă niciuna dintre părți nu avea obiecții. Deși obligațiile Apple erau foarte clar stipulate, cele ale Chinei erau mai ambigue, adică țara se angaja că-i va oferi companiei "susținerea și asistența necesare".

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#apple, #tim cook, #Tim Cook Apple, #China economie mondiala , #China