Anuntul oficial facut de Ursula von der Leyen despre vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca/Oxford

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 21:13
4534 citiri
Anuntul oficial facut de Ursula von der Leyen despre vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca/Oxford
Ursula von der Leyen. FOTO Facebook

UE a autorizat vineri comercializarea vaccinului AstraZeneca/Oxford impotriva COVID-19, al treilea care va fi aprobat in blocul comunitar dupa cel al Pfizer/BioNTech si cel al grupului Moderna, a anuntat presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relateaza AFP.

''Astept sa fie livrate cele 400 de milioane de doze conform acordului'', a insistat sefa executivului european pe Twitter, in timp ce AstraZeneca este criticata de mai multe zile de lideri europeni din cauza intarzierilor semnificative ale productiei de vaccinuri.

UE este intr-o disputa cu AstraZeneca, companie care a facut un parteneriat cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a-si dezvolta vaccinul, dupa ce producatorul farmaceutic a anuntat saptamana trecuta ca va reduce livrarile in primul trimestru din cauza unor probleme de productie la o fabrica din Belgia.

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat in Uniunea Europeana

Vaccinul AstraZeneca/Oxford este asteptat cu interes de statele membre UE - el dispune de avantajul de a avea un cost de productie mai mic decat vaccinurile rivale, fiind in acelasi timp mai usor de stocat si de transportat.

AstraZeneca a solicitat oficial la 12 ianuarie o autorizare de comercializare conditionata pentru vaccinul sau in cele 27 de tari membre ale UE, precum si in Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

#stiri, #Ursula von der Leyen, #vaccinuri, #AstraZeneca , #stiri externe