Angela Merkel, in favoarea unor restrictii mai dure in Germania. "Avem nevoie de o rata de incidenta stabila la sub 100"

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 14:49
Autor: Teodor Serban
Angela Merkel, in favoarea unor restrictii mai dure in Germania. "Avem nevoie de o rata de incidenta stabila la sub 100"Angela Merkel este cancelarul Germaniei din 2005 FOTO DW

Cancelarul Angela Merkel este de acord cu solicitarile de a se introduce un lockdown mai strict pentru o scurta perioada in Germania, pentru a limita raspandirea coronavirusului in contextul inmultirii infectarilor, a spus miercuri, 7 aprilie, o purtatoare de cuvant a guvernului, potrivit AFP.

Germania se confrunta cu al treilea val al pandemiei, iar liderii unor landuri au cerut un lockdown scurt mai dur, in paralel cu campania de vaccinare impotriva COVID-19.

"Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect", a declarat presei purtatoarea de cuvant Ulrike Demmer, adaugand ca Germania se confrunta cu un numar tot mai mare de pacienti la terapie intensiva.

"Avem nevoie de o rata de incidenta stabila la sub 100", a spus ea, facand referire la numarul de cazuri pe o perioada de sapte zile si la 100.000 de locuitori. Conform Institutului Robert Koch, incidenta este in prezent de 110,1.

Ea a mai declarat ca guvernul analizeaza daca este nevoie mai degraba de masuri nationale, decat de unele regionale.

Numarul cazurilor confirmate de coronavirus in Germania a crescut cu 9.677 miercuri, ajungand la 2,9 milioane, a precizat Institutul Robert Koch pentru boli infectioase. Numarul total al deceselor cauzate de COVID-19 este de 77.401.


Germania a renuntat la impunerea unor restrictii mai severe pe perioada sarbatorilor de Paste. Anuntul a fost facut de cancelarul german Angela Merkel.

"Ideea unor restrictii severe de Paste a fost creata cu cele mai bune intentii", a spus cancelarul, adaugand insa ca planul a fost pripit si nu ar putea fi pus in aplicare intr-un timp atat de scurt.

"Aceasta greseala imi apartine doar mie", a mai declarat Merkel.

 Articol citit de 2009 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  NiktamerGigi
  07.04.2021, 19:11
  Elvetia ...una dintre cele mai mici tari din Europa si mai neimporta
  nta ce NU PRODUCE NIMIC , doar ceva branza , ciocolata , si ceasuri pentru burghezi si mafioti ...in rest sunt cunoscuti pentru bancile lor si afacerile murdare ,beurk !
  o flatulenta mai agresiva si ai poluat toata tara cantontilor cu o suprafata a regiunii PACA ...hahahahhah­čśü

  https://fr.wikipedia.org/wiki/Provence-Alpes-C%C3%B4te_d%27Azur
  Constant
  07.04.2021, 16:19
  Masurile germane sunt infinit mai stricte decat in Romania.
  Asta asa, ca sa oprim toate falsele vesti vehiculate in Romania. Si Germania face foarte bine! Toate masurile de stopare a circulatiei virusului sunt indiscutabile, indiferent de discomfortul personal al catorva "nemultumiti" cronici. In unele landuri, nu se pate circula la mai mult de 15km de domiciliu, intre ore fixe si cu purtarea mastii OBLIGATORIE!

  As fi bucuros ca si in Elvetia sa se ia acealeasi masuri de lockdown ca in Germania si mai ales Franta sau Italia. Cat despre Franta, slabirea recomandarilor s-a tradus printr-un val de cazuri grave, care incep sa depaseasca chiar si nivelul medical francez, printre cele mai avansate din lume. Ieri-alaltaieri, Franta a cerut oficial Elvetiei sa faca un gest de solidaritate si sa primeasca bolnavii de COVID care nu mai gasesc loc in Franta! Cantoanele frontaliere, Geneva, Vaud, Neuchatel si Jura s-au aratat deschise acestei eventualitati grave. Este a doua oara cand francezi si italieni au supravietuit datorita ajutorului elvetian. Si aici, sunt mii de cazuri, dar un numar foarte mic de decese, Grace à Dieux si medicilor nostri!

  https://www.rts.ch/info/regions/jura/12103405-la-france-sollicite-laide-de-la-suisse-romande-pour-accueillir-des-patients-covid.html

  "La France sollicite l'aide de la Suisse romande pour accueillir des patients Covid. La r├ęgion Bourgogne-Franche Comt├ę s'est adress├ęe ├á plusieurs cantons romands pour leur demander d'accueillir des patients Covid, a appris mardi la RTS". (Il y a 18 heures).
  Alooo
  07.04.2021, 15:44
  Alooo...
  Maso...???
  gebeleizishelios
  07.04.2021, 15:15
  Minciuna, Principala Unealt─â A Propagandei Covidiste
  Profesorul Drosten (Arafatul Germaniei și implicit al UE) recunoaște că " Boala nu există!"
  Prof. ÔüúDrosten (Arafatul Germaniei si implicit al UE) recunoa╚Öte in videoconferin╚Ť─â: In prezent, pierdem increderea in popula╚Ťie.
  Moderatorul intreab─â: De ce i╚Öi pierd (popula╚Ťia) increderea
  Drosten: Boala nu exist─â. Ea nu este aici. Constatarea tipic─â este: num─ârul cazurilor este in cre╚Ötere, dar num─ârul deceselor nu este. Nu avem mor╚Ťi. Oamenii se ocup─â de cifre. Nimeni nu ne mai crede. Oamenii se intreab─â: ce *** se intampl─â aici. Ne distrugem economia.Am pierdut deja 10%

  https://vrabiute.blog/2021/04/05/profesorul-drosten-arafatul-germaniei-si-implicit-al-ue-recunoaste-ca-boala-nu-exista/
  Constant
  07.04.2021, 16:23
  @gebeleizisnazi. "vrabiute.blog" este sursa ta?
  Ai noroc ca ridicolul nu ucide si ca prostia nu doare!
  NiktamerGigi
  07.04.2021, 20:51
  Dar se vede la tine bey LecGigiConstant
  si inca cum ...chiar in tara cantontior ­čśü
  Makro
  07.04.2021, 16:26
  P─âi
  nu de-astea are in cap?
  MAMULOS
  07.04.2021, 15:46
  nicidecum...
  (...)Drosten: Ohne Lockdown geht es wohl nicht.
  Stand: 30.03.2021 17:30 Uhr. Asta inseamna "Probabil nu va functiona fara Lockdown.

  (...)Drosten: "Nat├╝rlich k├Ânnen wir die dritte Welle stoppen - die Frage ist, mit welchen Ma├čnahmen und zu welchem ÔÇőÔÇőPreis", sagt Drosten in der neuen Podcast-Folge. "Ich denke nicht, dass es ohne eine neue Blockade funktionieren wird, um den Schwung wieder zu verz├Âgern." Asta a spus astazi, adica acelasi lucru.

  Altfel, Christian Droster este doar Leiter der Virologie an der Berliner Charit├ę adica sef pe acolo, nici pe departe nu e "Arafatul lor".
  medgidnicolai
  07.04.2021, 14:56
  masurile sunt
  mai lejere decat la noi si stau mult mai bine. pentru ca namtii sunt condusi de oameni competenti. nu de habarnistii de pe aici.