Reactia guvernului german dupa valul de expulzari a unor diplomati europeni de catre Moscova

Vineri, 05 Februarie 2021, ora 23:45
4808 citiri
Reactia guvernului german dupa valul de expulzari a unor diplomati europeni de catre Moscova
Angela Merkel

Guvernul german a avut o reactie dura la expulzarea unor diplomati europeni de catre Moscova. Cancelarul german Angela Merkel a criticat expulzarea nejusitificata a diplomatilor.

Decizia arata "o fateta suplimentara a ceea ce se intampla in prezent in Rusia si care are putin de-a face cu statul de drept", declaratie facuta in cursul unei conferinte de presa comune cu Emmanuel Macron.

Insusi presedintele francez s-a declarat ''total in linie si solidar (cu Germania) cu privire la ceea ce se intampla in Rusia'' si a condamnat ''cu cea mai mare fermitate'' expulzarea diplomatilor in cauza.

Moscova a declarat vineri persona non grata diplomati din Germania, Polonia si Suedia acuzati de participarea la manifestatii in favoarea opozantului inchis Aleksei Navalnii, anunt facut in contextul vizitei sefului diplomatiei europene Josep Borrell, care a cerut ca aceasta decizie sa fie "reevaluata".

Berlinul a cerut o convorbire urgenta cu ambasadorul rus

Berlinul a raspuns cerand ambasadorului rus sa se prezinte vineri la Ministerului de Externe pentru o ''convorbire urgenta''. Diplomatului de rang inalt i s-a adus la cunostinta ''foarte clar'' pozitia germana cu privire la aceste expulzari, a declarat pentru AFP o sursa din minister.

Ministrul de externe german Heiko Maas a condamnat, de asemenea, in termeni foarte fermi expulzarea unor diplomati europeni, amenintand cu posibile represalii.

Rusia a anuntat vineri expulzarea unor diplomati din Suedia, Germania si Polonia, acuzandu-i ca au luat parte la protestele ilegale de luna trecuta impotriva incarcerarii opozantului Kremlinului Aleksei Navalnii, informeaza Reuters. Ministerul de Externe rus a declarat intr-un comunicat ca Moscova considera inacceptabile actiunile diplomatilor.

Mai puteti citi:

Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Angela Merkel, #navalnii, #Germania, #expulzare , #stiri externe