Dezinformarea cu privire la pandemie a ajuns la un nivel ingrijorator in India si a contribuit la explozia epidemiologica din tara ANALIZA CNN

Marti, 04 Mai 2021, ora 14:13
4128 citiri
Dezinformarea cu privire la pandemie a ajuns la un nivel ingrijorator in India si a contribuit la explozia epidemiologica din tara ANALIZA CNN
India raporteaza zilnic cel mai mare numar de infectari FOTO Pixabay

Dezinformarea cu privire la pandemie a ajuns la un nivel ingrijorator in India si a contribuit la explozia epidemiologica din tara. Teoriile conspiratiei, leacurile traditionale (unele bazate pe excremente animale) au fost acceptate si promovate chiar si de catre o parte a oficialitatilor, arata o analiza CNN.

India raporteaza in fiecare zi cel mai mare numar de cazuri noi din lume. Atat de multi oameni mor incat crematoriile nu reusesc sa tina pasul, iar expertii spun ca numarul real de cazuri si decese ar putea fi cu mult mai mare decat cel raportat oficial. De cand a inceput pandemia, in India au fost promovate chiar si de oficiali si celebritati o serie de remedii traditionale care ar putea vindeca sau preveni infectarea cu coronavirus, in ciuda lipsei de dovezi legate de eficacitatea lor.

In luna martie a anului trecut, un grup hindus a gazduit o petrecere de baut urina de vaca la Delhi, la care ar fi participat 200 de persoane. In acea luna, un lider al Partidului Bharatiya Janata (BJP) din statul Assam, aflat la guvernare, a spus in parlament ca urina si balega de vaca "ar putea fi utilizate pentru tratarea coronavirusului".

Oameni influenti din India promoveaza remedii traditionale pentru a trata Covid-ul

Un influent guru yoga a lansat un preparat pe baza de plante in februarie, sustinand ca a vindecat Covid si a fost certificat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Pe 1 mai, secretarul general national al BJP a postat pe Twitter fotografii cu ofiteri de politie care inhalau abur in Mangalore, in statul sud-vestic Karnataka. Practica a fost o masura preventiva "utila" care "i-a ajutat pe ofiteri sa se simta relaxati", a declarat un inspector de politie.

In realitate exista putine dovezi ca aceste remedii traditionale pot preveni sau trata Covid, iar organismele medicale internationale au infirmat mai multe dintre aceste practici. Ca raspuns la preparatul pe baza de plante a gurului, OMS a scris pe Twitter ca "nu a examinat sau nu a certificat eficacitatea vreunui medicament traditional pentru tratamentul Covid-19".

OMS anuntase anterior ca "nu exista un remediu cunoscut pentru Covid-19 si nu exista suficiente dovezi care sa arate ca ajuta la inhalarea cu abur", explicand ca poate provoca "arsuri grave daca nu se face corect".

OMS spune ca utilizarea produselor netestate pentru a trata Covid pune oamenii in pericol

"Intrucat eforturile sunt in curs de gasire a tratamentului pentru Covid-19, trebuie luate masuri de precautie impotriva dezinformarii, in special pe retelele de socializare, cu privire la eficacitatea anumitor remedii", a spus OMS intr-o declaratie de anul trecut. Utilizarea produselor netestate pentru a trata Covid ar putea "pune oamenii in pericol, dand un fals sentiment de securitate si distragandu-le atentia de la spalarea mainilor si distantarea fizica, care sunt esentiale in prevenirea Covid-19", a spus OMS

Si Asociatia Medicala Indiana (IMA) a criticat figurile importante pentru promovarea tratamentelor nedovedite, spunand ca este lipsita de etica si submineaza necesitatea unor masuri critice, cum ar fi vaccinarile.

Putin peste 2% din populatia Indiei este vaccinata

In India pana in prezent, putin peste 2% din cei 1,3 miliarde de locuitori au fost complet imunizati cu unul din cele doua vaccinuri, iar mai multe voci critice spun ca ritmul lent al campaniei de vaccinare ar fi putut contribui la al doilea val.

La fel ca majoritatea tarilor, India a vaccinat mai intai cetatenii cei mai vulnerabili, inclusiv persoanele in varsta si lucratorii din domeniul sanatatii. India se lupta acum pentru a-si atinge obiectivele initiale de vaccinare, cu noi masuri care permit importul de vaccinuri straine. Statele solicita guvernului central sa ofere mai multe doze, unii experti avertizand ca vaccinarea in masa este esentiala pentru a impiedica al doilea val.

Pana in prezent, guvernul a achizitionat cel putin 205,5 milioane de doze, potrivit datelor Duke Global Health Innovation Center, plasand India in primii 10 cumparatori de vaccin Covid-19 din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
Coca-Cola Light sau Zero? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă. Verdictul dat de un dietetician
Coca-Cola Light sau Zero? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă. Verdictul dat de un dietetician
Un dietetician a evaluat cât de sănătoase sunt băuturile răcoritoare fără calorii, Coca-Cola Light sau Coca-Cola Zero, iar rezultatele sunt dezamăgitoare pentru fanii Coca-Cola. "Ambele...
#India, #cazuri noi coronavirus, #explozie, #analiza, #CNN , #stiri internationale