Americanul infectat cu Ebola intrase in contact cu 5 copii

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 11:50
2570 citiri
Americanul infectat cu Ebola intrase in contact cu 5 copii
Foto: nydailynews.com

Prima persoana bolnava de Ebola din SUA a venit in contact cu cinci copii de varsta scolara in timpul week-end-ului, potrivit oficialilor americani. Copiii care au fost identificati sunt acum monitorizati acasa, a declarat guvernatorul Texasului, Rick Perry.

De cand epidemia a inceput in luna martie, mai mult de 3000 de persoane au murit in vestul Africii, dar guvernatorul a fost increzator ca virusul poate fi oprit. Un alt oficial texan a intarit spusele lui Perry, spunand ca sansele ca copiii sa dezvolte boala sunt foarte scazute, scrie The Independent.

"Elevii nu au niciun simptom si probabilitatea ca acestia sa fi luat virusul este foarte scazuta", a declarat Mike Miles, inspector scolar din Dallas.

Primul caz de Ebola in America (Video)

Pacientul bolnav de Ebola, a carui identitate nu a fost dezvaluita, este tinut in izolare la Spitalul Presbiterian din Texas de duminica. Miercuri, acesta se afla intr-o situatie critica. Initial, el fusese consultat vineri la acelasi spital si trimis acasa cu o reteta de antibiotice, o ocazie ratata de a opri expunerea altora la contactul cu virusul.

Membrii echipajului de pe ambulanta care l-a transportat pe barbat si membrii familiei sale se afla printre cei 12 pana la 18 oameni care sunt monitorizati dupa ce au intrat in contact cu el.

Medicii care au avut grija de pacient au fost testati pentru prezenta virusului, insa analizele lor au iesit negative. Cei care au intrat in contact cu persoana in cauza vor fi atent monitorizati in urmatoarele 21 de zile, perioada in care incep sa apara simptomele.

Virusul se raspandeste prin contactul cu fluidele corporale, inclusiv sange sau saliva, astfel incat e mai greu sa se raspandeasca decat bolile cu raspandire pe calea aerului.

Insa perioada lunga pana cand bolnavul ajunge sa arate primele simptome, cum ar fi febra, voma si diareea, face ca o persoana infectata sa calatoreasca fara sa fie detectat pericolul.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#SUA Ebola contact copii, #SUA Ebola cinci copii, #SUA Ebola expunere copii , #Ebola