Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Americanii au de gand sa trimita mai multi militari in lupta la sol din Siria

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 22:09
3962 citiri
Americanii au de gand sa trimita mai multi militari in lupta la sol din Siria
Foto: Twitter/@GenDunford

SUA au in vedere suplimentarea fortelor speciale americane desfasurate in Siria, in prezent in numar de circa 50, a indicat sambata un responsabil de rang inalt.

Acesta a precizat, totusi, pentru AFP, ca "nimic nu a fost decis" deocamdata.

Noile efective ar urma sa aiba aceeasi misiune ca si militarii desfasurati incepand din toamna trecuta.

Militarii din fortele speciale aflati deja pe teren asigura legatura intre gruparile armate siriene care lupta impotriva Statului Islamic in nord-est si fortele coalitiei, fara a participa in mod direct la lupte.

La sfarsitul lunii februarie, unii dintre ei au ghidat loviturile aeriene ale coalitiei in batalia pentru preluarea din mainile jihadistilor a bastionului lor Shaddade.

Cum au ajuns sa lupte militiile siriene inarmate de Pentagon cu cele sustinute de CIA

Administratia americana incearca in prezent sa accelereze ofensiva impotriva Statului Islamic, aflat in pierdere de teren in Irak si in Siria.

Pentagonul prevesteste inceputul sfarsitului pentru Statul Islamic: Incercuirea Capitalei

Generalul Joe Dunford (foto), seful Statului Major interarme, a indicat recent ca Pentagonul si Casa Alba discuta in special despre o intarire a sprijinului militar american pentru fortele irakiene. Americanii dispun oficial de circa 3.900 de militari in Irak.

Putin si Obama, acelasi inamic numit Statul Islamic: Cine lupta mai bine in Siria

Rusia a recunoscut recent ca a desfasurat forte speciale in Siria in sprijinul trupelor presedintelui Bashar al-Assad. Misiunea lor este de a ghida bombardamentele aeriene ruse si de a efectua "alte misiuni speciale", a indicat Moscova.

Dovada ca interventia rusa in Siria a fost de o amploare nebanuita

Sambata, armata americana, citata de Reuters, a anuntat ca fortele coalitiei internationale au intreprins vineri 20 de atacuri aeriene in Irak si sase in Siria, impotriva unor militanti ai Statului Islamic.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#SUA militari Siria, #soldati americani Siria , #Pentagon