American inchis in Coreea de Nord: Marturisiri din lagarul de munca silnica

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 13:27
7209 citiri
American inchis in Coreea de Nord: Marturisiri din lagarul de munca silnica
Foto: ABCNews

Un american condamnat recent la sase ani de munca silnica intr-un lagar din Coreea de Nord a stat de vorba cu presa si a povestit care sunt conditiile de detentie.

Matthew Miller a vorbit cu un jurnalist de la Associated Press intr-un hotel din capitala Phenian, el fiind supravegheat strict de fortele de securitate nord-coreene, scrie ABC News.

Miller (24 de ani) a povestit ce se intampla in lagarul in care e inchis si i s-a dat voie sa-si sune familia.

Conditii grele de detentie

Americanul a spus ca lucreaza acolo timp de opt ore pe zi, fiind nevoit sa munceasca in agricultura, dar si sa sape santuri atunci cand este nevoie. Contactul cu alte persoane ii este strict interzis, americanul fiind tinut in conditii de izolare.

In urma vizitei sale la hotel, tanarul a trimis mai multe scrisori catre personalitati si politicieni de rang inalt din SUA, printre care se numara Michelle Obama, secretarul de Stat John Kerry si Hillary Clinton, cea care a ocupat acest post in trecut in administratia americana.

In cadrul procesului sau sumar, care a durat doar 90 de minute, americanul a fost acuzat ca la intrarea in Coreea de Nord si-ar fi rupt viza de turist, spunand ca vrea sa intre la inchisoare in acest stat. Scopul lui ar fi fost, sustin autoritatile de la Phenian, de a investiga in secret modul in care sunt respectate drepturile omului acolo.

Coreea de Nord are in prezent trei americani intemnitati. Desi SUA au propus demararea unor discutii cu regimul comunist, rezultatele obtinute nu au fost cele dorite.

In 2009, insa, fostul presedinte al SUA, Bill Clinton, a reusit sa elibereze doi ziaristi, Laura Ling si Euna Lee, arestati in tara asiatica. El chiar a facut o vizita la Phenian in acest scop.

In 2011, un alt fost presedinte american, Jimmy Carter, a vizitat si el statul comunist pentru a negocia eliberarea unui cetatean al tarii sale (Aijalon Gomes), deoarece barbatul incercase sa intre ilegal in Coreea de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#povestiri lagar Coreea Nord, #american Coreea de Nord, #detinut american Coreea Nord , #Coreea de Nord