Ziua Recunoștinței de anul acesta a golit buzunarele americanilor

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 23:042139 citiri
Ziua Recunoștinței de anul acesta a golit buzunarele americanilor
Masa de Ziua Recunoștinței va costa cu 14% mai mult ca anul trecut FOTO Pixabay

Masa festivă de Ziua Recunoștinței din acest an ar putea fi cea mai scumpă din istoria sărbătorii americane.

Aproape fiecare componentă a mesei tradiționale de Ziua Recunoștinței, de la tăvile de unică folosință pentru gătirea curcanului, la cafea și plăcintă, costă mai mult în acest an. Marile companii alimentare precum Nestlé și Procter & Gamble i-au avertizat încă de acum câteva săptămâni pe consumatori să se pregătească pentru creșterea prețurilor.

Americanii vor plăti cu 14% mai mult pentru masa festivă de Ziua Recunoştinţei, ca urmare a unor crize suprapuse: perturbarea economiei și a lanţurilor de aprovizionare din SUA în ultimele 20 de luni; presiunea inflaţionistă în întreaga economie; dificultăţi în a anticipa cererea în timpul pandemiei de COVID-19 şi cererea globală ridicată pentru alimente, în special carne, potrivit New York Times.

Anul trecut, prețul mesei tradiționale de Ziua Recunoștinței, pentru zece persoane, a fost cel mai mic din 2010 încoace, potrivit American Farm Bureau. Din cauza pandemiei, oamenii nu au mai cumpărat curcani pentru adunări mari și prețurile au fost păstrate la un nivel mai mic, ca să atragă clienții. Anul acesta, o masă de Ziua Recunoştinţei pentru zece persoane va costa 53,31 de dolari, cu 6,41 dolari mai mult decât anul trecut. Potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite, producţia de curcan a scăzut cu 2% în acest an din cauza lipsei muncitorilor şi a şoferilor de camion care să ducă curcanii pe rafturile magazinelor. Preţul mediu al unui curcan congelat de 3,5 până la 7 kilograme a avut o creştere 22% față de anul trecut.

S-a scumpit și materia primă pentru patiserii, având în vedere seceta, fenomenele extreme precum uraganul Ida şi încetinirea producţiei fabricilor din cauza pandemiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News